Nyheter

Tilspisset camping-konflikt

Statsforvalteren i Oslo og Viken hevder flere av campingvognene i Engelsviken står ulovlig plassert i et parkbelte. Solviken-sjefen mener å ha kommunens tillatelse.

– Nå må nok være nok. Nå gidder vi ikke lenger å bli forfulgt av Glenn Bjare Andersen som hele tida fórer fylkeskommunen, Statsforvalteren og hva det måtte være med uriktige opplysninger om oss, sier Vidar Schei til Demokraten.

Mener kommunen holder hånda over Solviken

Siden 2017 har lokalavisene flere ganger omtalt striden mellom hytteeierne på Nordre Tofte og naboen Solviken Feriehjem.

Nå hevder hyttetalsmannen Glenn Bjare Andersen at Fredrikstad kommune må ta konsekvensen av hva Statsforvalteren skriver i et brev datert 25. februar hvor det slås fast at campingvognene på til sammen fem oppstillingsplasser i et parkbelte ned mot Oslofjorden står ulovlig plassert.

– Til sammen er mellom 10 og 15 vogner parkert i strid med reguleringsbestemmelsene. Dette kan ikke kommunen fortsette å se på. Eller er det kanskje sånn at kommunen holder hånda over campingplassen fordi det er fagbevegelsen som eier området? Jeg tror det, sier Bjare Andersen.

Vi kommer til å gå rettens vei om han snart ikke gir seg

—  Vidar Schei

Fellesforbundets Vidar Schei er leder i styret for Solviken Feriehjem og mener imidlertid Bjare Andersen er på ville veier:

– Vi fikk en dispensasjon fra Fredrikstad kommune i 2006 hvor det ble gitt tillatelse til å parkere campingvogner på denne tomta som vi kjøpte året før. Dette kjenner også kommunens planutvalg til som ikke bare har gitt tillatelsen, men også vært her ute på befaring to ganger. Nå må Bjare Andersen snart forstå at vi har vårt på det tørre. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at Glenn Bjare Andersen forfølger oss, at han har en agenda. Vi kommer til å gå rettens vei om han snart ikke gir seg, sier en indignert Schei etter å ha lest brevet fra Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen).

Vidar Schei LO fellesforbundet

Kommunen opplyste Statsforvalteren

Seksjonssjef Anne Danielsen Haugland hos Statsforvalteren i Oslo og Viken, sier dette om brevet:

– Som det fremgår har Fredrikstad kommune opplyst at vognene er plassert i strid med reguleringsplan. Vognene var ikke en del av saken daværende Fylkesmannen i Oslo og Viken hadde til behandling. Vi har ikke vurdert de tiltakene kommunen mener er ulovlig oppført, eller for de forhold som kommunen mente det måtte søkes om. Disse var en del av pågående sak hos kommunen, og falt utenfor den saken Statsforvalteren hadde til behandling, opplyser Danielsen Haugland til avisa.

I brevet heter det også:

«Fredrikstad kommune har i sitt vedtak av 17.10.2018, som har vært gjenstand for Statsforvalterens klagebehandling, ikke gitt dispensasjon til vognoppstillingsplassene 9, 10, 15, 19 og 23. Kommunen har selv konkludert med at vognene fjernes, alternativt at det redegjøres for forholdet og søkes om dispensasjon.»

Bygnings- og reguleringssjef Anna Auganes i Fredrikstad kommune sier til Demokraten at hun foreløpig ikke har gjennomgått brevet fra Statsforvalteren, men at dette vil skje i nær framtid.

– Jeg kjenner jo til saken fra Solviken, men trenger noe mer tid på å sette meg inn i detaljene, opplyser hun til avisa.




Mer fra Dagsavisen