Nyheter

Rune Fredriksen ny Ap-leder

– Jeg ser fram til å skape enda mer blest og aktivitet i Fredrikstad Arbeiderparti og går til ledervervet med stolthet!

Av: Arne Børresen

Det sier Rune Fredriksen (47) som torsdag ble valgt til ny leder i lokal-Ap etter at Siri Martinsen ønsket avløsning.

– Har mye å takke Siri for

Fredriksen er ingen novise i byens største politiske parti. Ei heller i partiet regionalt. Forskeren ved Institutt for Energiteknikk startet sin karriere som AUF-leder tidlig på 1990-tallet. Han kom inn i bystyret og etterhvert fylkestinget hvor han har en rekke perioder bak seg, og allerede før fylte 30 var han aktuell som fylkesordførerkandidat. I dag er han Aps gruppeleder i Viken.

Les også: Kjemper om politikkens bein: Sju topposisjoner skal bekles i nytt samarbeid i Fredrikstad (+)

– Hva er din programerklæring som ny leder i Fredrikstad Ap?

– En av de viktigste oppgavene jeg gleder meg til å ta fatt på sammen med resten av partiet, er å videreutvikle ressursgruppene vi startet opp forut for kommunevalget i 2019. At medlemmene kan samles for å diskutere næringspolitkk i én gruppe, helse- og velferd i en annen og skole- og oppvekst i en tredje gruppe har vist seg å være en veldig god måte å øke rekrutteringen på. Da kan alle få oppleve at man er med på å forme partiprogrammet. Vi har mye å takke Siri for i så henseende; dette var hennes initiativ, påpeker Fredriksen som nå overtar ledervervet i en av Vikens aller største kommunepartier.

– Vi har 750 medlemmer. Det er slettes ikke verst. Vi har dessuten også en stigende medlemskurve. Det er det heller ikke alle andre som har i vår tid, forteller en engasjert Fredriksen til avisa.

Siri Martinsen – som var den andre kvinnelige lederen i Fredrikstad Ap etter så langt 127 år – sier til Demokraten at hun ønsket å fordele nøkkelposisjonene på flere partifeller etter at hun selv ble varaordfører ved valget sist høst.

Les også: «Lykkeberg i håpefull oransje»

Nyeste fra Dagsavisen.no: