5-årsjubileum for Barnas kulturaktivitetsdag markeres med brask og bram

Arrangør Terje Bratland lover et forrykende åpningsshow, rekordmange aktiviteter og gratis moro for barna – uansett vær.

– Vi gleder oss til å skape en stor fest for barna. I år har vi 5-årsjubileum, og vi har aldri hatt så mange aktiviteter som i år, forteller Bratland entusiastisk til Demokraten.

På programmet står nemlig både hesteridning, dansing, fotball, ishockey, turn, taekwondo, håndball, innebandy, golf, cricket, bryting, sjakk, modellflyging, bordtennis, tegnekonkurranse, hoppeslott og minitog. I tillegg kommer brannvesenet med flere biler, og Røde Kors arrangere sår- og skadesminking.

Les også: Hvordan har du hatt det i sommer?

Talentfull åpning

Før barna får gå løs på de ulike aktivitetene, sparkes moroa i gang med et fullspekket åpningsshow fra klokken 11 til 12.30, der åtte ulike aktører skal opptre på hovedscenen.

– Fredrikstadungane skal spille utdrag fra Narnia-forestillingen sin, og det blir sang fra Amalie Hamborgstrøm her fra byen, som var med på The Voice i vinter og leverte varene til de grader, forteller Bratland.

Videre kommer Kai Robert Johansen som Politimester Bastian, Dansefabrikken Fredrikstad skal ha eget show og buktaler og tidligere Norske Talenter-deltaker Erik Mogeno fra Porsgrunn har med seg kanindukka Kalle.

– Erik er en buktaler i verdensklasse, så det blir veldig bra. Vi har også fått med oss de tidligere MGP junior-deltakerne Kristin Langsrud (19) fra Ås, Tobine Gilbrant (15) fra Langhus og duen Ella & Magnus, som består av Ella Lockert Postl (14) fra Fredrikstad og Magnus Winjum-Andersen (13) fra Lillestrøm, sier Bratland.

– Vi har brukt mye tid på å sette sammen et underholdningsprogram som skal treffe barn i alle aldre, og som også faller i smak hos foreldre og andre eldre familiemedlemmer. Alle vi har spurt om å stille opp har vært veldig positive, legger han til.

Les også: Mye gøy på Barnas aktivitetsdag! (2018)

Sykkelnyhet

Nytt av året er at «Tour of Norway for Kids» skal arrangeres i samband med Barnas kulturaktivitetsdag (Demokraten+). Dette er et sykkelritt for barn opp til 13 år som gjennomføres over 50 steder rundt om i landet i løpet av sommeren.

– Her skal det sykles fra området utenfor Children’s International School og inn til Gamlebyen, så det blir et kombinert asfalt- og brosteinsritt i vakre omgivelser, sier Bratland med et smil.

– Vi har ingen begrensninger på hvor mange som kan delta, og også sykkelrittet er gratis. Det eneste man må ha med er egen sykkel og hjelm.

Aktivitetsdagen arrangeres av organisasjonen «Det hjelpende hjertet», med Bratland som primus motor. Ved siden av det mangfoldige aktivitetstilbudet får alle barna som deltar på kulturaktivitetsdagen gratis mat, frukt, drikke og godteri.

– Det blir også servert en egen meny til voksne familiemedlemmer, som koster 30 kroner. Vi har satt en lav pris på denne for at alle skal ha råd til det, samtidig som de støtter en god sak og vårt videre arbeid.

Les også: Håpets katedral og Fyrlykta arrangerte gratis aktivitetsdag for familier fra Barnas stasjon (Demokraten+)

– Ta med regntøy

Selv om værutsiktene for lørdagen ikke er de aller beste, lar ikke Bratland det legge noen demper på stemningen.

– Vi oppfordrer alle til å ta med regntøy, komme likevel og la barna leke. Man blir ikke syk av litt regn så lenge man kler seg godt og tar med godt humør, og det er viktig at ikke foreldrenes reservasjoner mot været legger en demper på moroa for barna.

– Blir regnværet for ille, kommer vi også til å sørge for at de aller fleste aktivitetene kan gjennomføres innendørs.

Ordførerne fra både Råde og Fredrikstad, René Rafshol og Jon-Ivar Nygård, vil også legge turen innom aktivitetsdagen for å hilse de unge deltakerne.

– Det er første gang vi har to ordførere innom arrangementet, så det setter vi stor pris på.