Mye gøy på Barnas aktivitetsdag!

- Det var et imponerende tilbud for både små og store i Kongstenhallen

For fjerde gang arrangerte Terje Bratland Barnas aktivitetsdag, og det var virkelig et imponerende tilbud som møtte de minste.

Alle salene, parkeringsplassen, og området foran og bak Kongstenhallen var spekket med morsomme aktiviteter for ungene (og mange av foreldrene) som tok turen innom.

Variasjon, variasjon, variasjon

Noen spilte sjakk, mens andre prøvde bordtennis. Kai Robert sang og Dansefabrikken danset. På lørdag kunne barna slå i hjel utallige timer på utallige aktiviteter.

Blant de populære aktivitetene var hoppemadrass og hinderløype. Her hoppet og spratt ungene frem og tilbake uten mål og mening -og storkoste seg!

Ballspill

Østsiden Håndballklubb, ved J15, hadde satt opp en morsom løype ungene måtte ta seg gjennom før de fikk ballen og gikk på avslutning.

- Det er morsomt at ungene er så ivrige og flinke, sier Rebecca Diehl, en av ungdommene som gjorde en knakende god med å holde styr på de mange barna som fikk prøve seg.

Innebandy med hockeykølle og minifotball, innebandy med … innebandyball, bordtennis, og basketball var blant de representerte ballsportene. Her må det nevnes at Sarpsborg Basketballklubb demonstrert imponerende ferdigheter, noe som smittet over på de små.

- Basketball er så variert -du kan spille både alene og med venner, skyte straffer eller trepoengere, sier Jonas «Magic» Meland.

- Alt du trenger er en kurv og en ball. Kurven henger allerede i de fleste skolegårdene, så det er bare å kjøpe seg en ball, legger lagkamerat Thor-Martin «Tårnet» Frøyland til.

Dansing, bryting, taekwondo

- Prøv å løft benet litt mer samtidig som du snurrer rundt, instruerer Morten Nilsen, Christianslund Taekwondoklubb.

Jammen hadde han rett også -det neste sparket smalt godt i slagputa, og smilet på avsenderen gikk nesten opp til ørene. På matta noen få meter bortenfor gikk det også unna. Torp Bryteklubb stilte mannsterke opp og de som våget seg ut på matta fikk god hjelp av både gubber og gutter.

Dansefabrikken hadde varierte og imponerende oppvisninger med bl. a. ballett og breakdance. De som ville prøve dansing kunne få undervisning i dansestudio satt opp på baksiden av Kongstenhallen.

Litt roligere

I tillegg til sjakk og spinning av lykkehjul, kunne man også gire ned med litt tegning.

- Det er hallen, og der er hoppetårnet, forklarer Mathilde Bones (6) når hun viser frem tegningen. Jenta er en av de som begynner i 1. klasse til høsten, men er ikke redd for lekser:

- Jeg har hatt lekser i barnehagen. Da tegnet vi streker mellom tall.

Frukt, burgere og brannvesenet

Foran hovedinngangen fikk barna fikk gratis mat, mens foreldrene slapp unna med en tjuekroning per burger. Det sies at det ikke finnes noen gratis lunsj, men at man kom fryktelig nærme denne formiddagen vitnet den lange køen om.

På parkeringsplassen fikk barna sprute med brannslange, sitte i brannbil, og prate med brannmenn. At det begynte å småregne dempet hverken stemning eller humør hos ungene.

Det er bare å ta av seg hatten, for dette var ett flott arrangement.