Demokraten

Hannah Berg (Rødt): – Jeg har kjent på nervene

Etter presentasjon av de første valgprognosene klokka 21:00, sto jubelen i taket på Gamlebyen kulturhus under Rødts valgvake. Likevel holdt ikke det gode resultatet helt inn.

– Selv om jeg ikke helt våger å tenke på en stortingsplass, er det viktigste at partiet er over sperregrensa, smilte stortingskandidat Hannah Berg fornøyd etter å ha fått de første valgprognosene.

Senere på kvelden skulle det vise seg at Rødt nærmest doblet oppslutningen fra forrige stortingsvalg og endte opp med 4,7 prosents oppslutning. Senterpartiet gjorde det derimot enda bedre i Østfold valgdistrikt, og overtok et distriktsmandat fra SV, som igjen tok over utjevningsmandatet.

Dermed ble det ingen stortingsplass for 29 år gamle Hannah Berg.

Dårlig nattesøvn

Det var en fattet men smått urolig politisk nestleder i Rødt Fredrikstad som kunne ønske velkommen til valgvake for Fredrikstad, Hvaler, Sarpsborg og omegn i Gamlebyens kulturhus.

Nattesøvnen har ikke vært den beste, innrømmer Hannah Berg.

– Jeg har kjent på nervene, og i en periode begynte jeg å regne på sjansene i forhold til at vi skulle få et utjevningsmandat, men det la jeg raskt bort, smiler hun.

– Bra for landet, men et tap for Fredrikstad

Miljøarbeideren Hannah Berg sitter i Fredrikstad bystyre og er Rødts førstekandidat i Østfold. 29-åringen er overbevist om hvorfor partiet har fått økt oppslutning i Østfold.

– Det handler om tydelighet i våre politiske standpunkter, og ikke minst fokuset på Forskjells-Norge. At vi framstår som prinsippfaste tror jeg også har bidratt til gode målinger.

Partiveteranen Laila-Brith Josefsen er medlem i oppvekstutvalget i Fredrikstad kommune. Hun fullroser partikollega Hannah Bergs innsats:

– Blir Hannah stortingskandidat er det bra for landet, men et tap for Fredrikstad, sier partikollega Laila-Brith Josefsen.

– Jeg er så imponert over Hannas politiske kunnskaper, teft og engasjement. Virkelig en frisk pust inn i partiet, sier Josefsen som tidligere har vært barnehagestyrer i Fredrikstad og sentralt tillitsvalgt for barnehagelærere.

– Blir hun stortingskandidat er det bra for landet, men et tap for Fredrikstad. Men når det er sagt har vi flere gode talenter på gang i partiet, sa Josefsen mandag kveld.

Det var full støtte til Hannah Berg og stor jubel da prognosen for Rødts oppslutning ble presentert etter klokka 21:00.
Nyeste fra Dagsavisen.no: