Kommentar

Dette er deg - sju fakta om Dagsavisens lesere

INNFALL: Du vil ikke tro hvor late og pene dere er.

---

Dette er Dagsavisens Innfall-spalte. Kan inneholde spor av sarkasme. Kanskje.

---

Dagsavisen er som kjent en svært god avis. Vi som jobber her er veldig glad i den, og ikke minst svært glad i leserne våre. Derfor har jeg prøvd å grave meg ned i hvem dere er.

Heldigvis finnes det store databaser av informasjon om den slags. Nærmere bestemt Forbruker og media-undersøkelsen fra TNS Kantar. En gigantisk undersøkelse av et svært panel, som gjøres fire ganger i året, stort sett finansiert av at folk skal bruke informasjonen til å selge annonser. Jeg har gravd i tallene, og lært sju interessante ting:

  1. Dere liker kultur. Og musikk. For eksempel er det flere av Dagsavisens lesere enn i resten av folket som sier de er meget interessert i rap og hiphop. Kudos for den! Til gjengjeld er dere enda mer glad i dansebandmusikk. Men ingenting topper Dagsavisen-lesernes kjærlighet til norsk visesang.
  2. Dere spiller veldig mye fotball. Det er faktisk nesten fire ganger så mange av Dagsavisens lesere som spiller fotball fem ganger i uka (!) eller mer, som i resten av befolkninga. Men også de som spiller bare ganske mye fotball, eller litt fotball, er overrepresentert. Dere ser også mye mer fotball enn andre. Og bare drøyt en tredel av dere er fullstendig uinteressert i ballens vakre bane.
  3. Dere er sjukt pene! Eller, det er vanskelig å måle sånn helt konkret. Men på spørsmål om hvor viktig det er for dere å være tiltrekkende overfor andre er dere tydelige. Dette er viktig for Dagsavisens lesere. Dessuten er dere meget interessert i kosmetikk og makeup. Ok, bare sju prosent av dere, men det er jo betraktelig mer enn de i underkant av fem prosentene i resten av Norge, som bryr seg om den slags. Jeg tolker det som at dere er fine, i hvert fall.
  4. Til gjengjeld er dere slappe i slusken. Godt over førti prosent av leserne oppgir en tendens til å «være litt lat».
  5. Dere jobber i offentlig sektor. Samtidig er dere kraftig uenig i ordtaket «regler er til for å følges». Det er nesten så man skulle tro at alle habilitetsskandalene i det siste har vært Dagsavisen-lesere.
  6. Dere er ikke noe glade i Senterpartiet eller Venstre. Virkelig ikke. Det er dødt løp mellom Høyre og Arbeiderpartiet blant Dagsavisens lesere. Deretter følger SV, Rødt og Fremskrittspartiet.
  7. Ellers er dere opptatt av fellesskap, høye skatter og likhet i samfunnet. Men det tok jeg liksom for gitt.

Oppsummert er Dagsavisens lesere pene og late, glade i hiphop, har gode verdier og spiller svært mye fotball. Jo da. Dere er faktisk perfekte.

Les også: Trumps eksrådgiver til Dagsavisen: Han har en lang «fiende-liste» (+)

Les også: Mímir Kristjánsson: – Vi kan ikke fortsette å styre litt søvngjengeraktig mot stupet

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen