Debatt

Tøv fra Dagsavisen

På lederplass 2. januar slaktes vår gruppes forslag, som jeg selv formulerte, om å stoppe bruken av skattebetalernes penger til Black Box teater.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

På slutten av lederen står det: «Når de vil frata et teater den økonomiske støtten (og stykket samtidig blir politianmeldt), er det ikke bare en overreaksjon. Det er et uholdbart forsøk på å gripe inn i ytringsfriheten.

Vårt forslag grep ikke inn i noens ytringsfrihet og hadde ansv. redaktør Erik Hoff Lysholm spurt Arne Strand eller Hege Ulstein ville han fått vite at jeg er en fanatisk tilhenger av og forsvarer av ytringsfriheten. Jeg var en av de få som forsvarte Vebjørn Selbekk i karikaturstriden og har sitert Voltaire i en mengde taler gjennom mine 45 år som aktiv politiker. Det var meg venstreekstremister kastet steiner, flasker og annet på mens de gjorde hva de kunne for å hindre meg i å fremføre mine meninger på lovlig godkjente arrangementer og det var meg som første i moderne tid måtte ha skuddsikker vest og uniformerte og sivile politifolk på politiske åpne møter. Kan ikke huske at Dagsavisen eller daværende Arbeiderbladet forsvarte min rett til å ytre meg.

Black Box teater bedrev en helt uakseptabel og muligens ulovlig (det avgjør påtalemyndighet og domstoler) handling da de i skjul filmet boligene til Tor Mikkel Wara (se hans artikkel i Aftenposten 18. des.) Christian Tybring-Gjedde, Hans Lurås m.fl. for så å skjelle dem ut som rasister i stykket «Ways of Seeing».

Det vi har gjort er å fatte den politiske beslutning om at Oslo bystyre ikke bør bevilge 12 millioner av skattebetalernes penger til lønn for slike personer som begår slike uakseptable handlinger.

Vår begrunnelse er at det å bruke skattepenger fra folk flest er alvorlig og at vi må føle at våre velgere er enig med de formål vi bruker penger på. Det å betale lønn til de personer som driver Black Box teater og som hetser navngitte ledende personer i Frp, omtaler oss som rasister og uttaler slik at noen kan oppfatte det som en oppfordring til å mobbe og hetse både dem og deres familiemedlemmer, tror jeg våre velgere også sier nei til. Det at alle øvrige partier synes det er greit får stå for deres regning.

Så kjære Dagsavisen: Vær så snill og respekter at jeg aldri vil forby meninger jeg ikke liker og at jeg selv som politiker har rett til avgjøre hvilke formål folks skattepenger bør brukes på! Black Box teater fortjener ikke 12 millioner fra Oslos skattebetalere. Teatret bør leve av inntektene fra de publikummere som frivillig velger å kjøpe billetter!

Mer fra: Debatt