Debatt

Sylvi Listhaug lyver

Det er åpenbart etter denne politiske skinnmanøveren: Sylvi Listhaug eier ingen skam.

###
Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

Tidligere statsråder og sittende stortingspolitkere må man forvente at ikke lyver. Men Sylvi Listhaug lyver. Med overlegg. Helt bevisst. For å score politiske poenger blant sine følgere..

Bakgrunnen er at 60 beboere på St. Halvardshjemmet i Oslo i mars ble flyttet til et mer moderne sykehjem som innfrir nye standarder med enerom og eget bad. Det fikk Listhaug til å rykke ut på Facebook og skrive: «Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnatting til romfolk. Eier dere ingen skam?!».

Hvis noe i Norge har vært fake news, falske nyheter, det siste året, er det dette. For Sylvi Listhaug vet så mye bedre. Det er nemlig hennes egen politikk, fra hennes tid som eldrebyråd i Oslo, det rødgrønne byrådet nå følger opp. Rom på sykehjem som ikke er av god nok kvalitet, må avvikles.

Sylvi Listhaug vet også utmerket godt at St. Halvardshjemmet ikke er kommunalt. Det er altså ikke Oslo kommune som erstatter gråtende gamle med bortskjemte romfolk, slik hun prøver å framstiller det som. Det er et privat hjem som drives av Kirkens Bymisjon, og de oppfyller på alle vis sin rolle både som eier og veldedighetsaktør når huset fylles med andre trengende.

Sylvi Listhaug vet også utmerket godt at det er Justisdepartementet, som hun forlot for knappe tre måneder siden, som har ansvaret for akuttovernattingsplasser til romfolk. Ikke Oslo kommune. Ikke Ap. Ikke byrådet. 100 av de 130 plassene i Oslo er betalt av det Frp-styrte departementet.

Innlegget som når hennes 160.000 følgere på Facebook, har fått rundt 5700 likes og 1400 delinger. Hvor mange av dem som har satt seg inn i saken, er umulig å vite. Men leser man kommentarene, kan få være klar over faktaene i denne saken. Listhaug har fyrt oppunder et allerede glødende hat.

Eier du ingen skam, Sylvi Listhaug? Glem spørsmålet. Det er åpenbart etter denne politiske skinnmanøveren: Sylvi Listhaug eier ingen skam.

Mer fra: Debatt