Debatt

Galskapen på Stortinget

Dagsavisen melder 14. desember at en saksbehandlingsfeil har medført bortfall av rapporteringsplikt om likestilling for småbedrifter.

Dette er et debattinnlegg som gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt@dagsavisen.no.

I en hvilken som helst praktisk orientert organisasjon på denne klode ville en slik saksbehandlingsfeil blitt tatt imot med åpne armer. Man ville ønsket den nyvunne frihet og reduserte byråkrati hjertelig velkommen.

Slik er ikke tilfelle på Stortinget, melder Dagsavisen. Her skal politikerne ved første anledning gjeninnføre det avskaffede byråkrati. Her skal ikke tilfeldighetene råde. Vi vet jo at byråkrati og reguleringer bare vokser og vokser.

Det vokser på en måte som skulle få en til å tro at det er en naturlov at det vokser. Men heller ikke når en anledning byr seg i form av en beleilig saksbehandlingsfeil, vil de trauste politikerne på Stortinget tillate at det går den andre veien. Frihet fra byråkrati kan vi jo ikke tillate.

I din vanlige dag på jobben er du sjeleglad hvis du får en forenkling du ikke hadde ventet deg. I en stortingspolitikers dag på jobben er en uforutsett forenkling det største mareritt.

Vi kan jo håpe at de nå med et helt år uten denne rapporteringsplikten får merke at bestemmelsen ikke hadde noen vesentlig betydning.

Eller er det virkelig slik at verden der inne på Stortinget er en helt annen enn her ute?

J.K. Baltzersen er redaktør av antologien Grunnlov og frihet: turtelduer eller erkefiender?

Mer fra: Debatt