Bergen

Tre skadd og fire pågrepet etter mulig skyting

Politiet tror de skadde kan ha blitt skutt med skytevåpen.

Natt til onsdag fikk politiet flere telefoner om et pågående slagsmål i Bergen sentrum.

– Det ble meldt at en person skulle være utsatt for vold av flere personer på stedet. Innholdet i meldingene gjorde at politiet mistenkte at det kunne være brukt gjenstander i voldsutøvelsen, skriver operasjonsleder Eirik Loftesnes ved Vest politidistrikt i en pressemelding.

Patruljer og ambulanse ble sendt til stedet. Der fant de en mann og en kvinne som begge var skadet, men ved bevissthet.

Mens ambulansepersonell tok hånd om de to, lette politiet etter gjerningspersonene.

– To menn ble pågrepet like i nærheten og har status som siktet. En av de pågrepne fremsto som skadet, og var våken og bevisst. Han ble kjørt til Haukeland Universitetssykehus, skriver Loftesnes videre.

Senere ble også en annen siktede fraktet til sykehuset.

Åstedet i Hollendergaten ble sperret av, men politiet avsluttet letingen etter flere gjerningspersoner. Til slutt var fire personer siktet - en kvinne i 20-årene og tre menn i 30-årene. Alle er kjente navn for politiet fra før, og de er siktet for kroppsskade eller medvirkning til kroppsskade.

På grunn av skadene på de siktede, og opplysninger fra vitner, mistenker politiet at det kan ha blitt benyttet skytevåpen.

Etterforskningen pågår nå for fullt.

- Politiet iverksatte i natt etterforskning av hendelsen og sperret av åstedet for tekniske undersøkelser. Dette arbeidet pågår fortsatt. Videre vil vi innhente og gjennomgå videoovervåking fra området, samt gjennomgang av andre elektroniske spor, skriver kommunikasjonsdirektør Arne Lutro i en pressemelding.

Også avhør pågår, og politiet ber eventuelle vitner om å kontakte dem.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen