Bergen

Snøkaos: Flesland stengt, strømbrudd på Bybanen og busser forsinket

Bergen våknet opp til vinterkaos, med store mengder snø.

BERGEN (Dagsavisen): I løpet av natten hadde det snødd minst 15 centimeter med snø, og byen var dekket av et tjukt lag med hvitt. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel på gult nivå, der det advares om vanskelige kjøreforhold, dårlig sikt og fare for at sårbare installasjoner og gjenstander kan kollapse under snømengdene.

– Vi venter at det skal snø noen timer til. Fram til rundt klokken 12. Men etter det vil til og med solen titte fram, og vi vil få en flott ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Meteorologisk institutt til Bergens Tidende.

Flesland lufthavn Bergen ble tirsdag morgen stengt på grunn av mye snø . Klokken 09.00 åpnet flytrafikken igjen, men samtidig kan rullebanen igjen bli stengt på kort varsel fordi snøen fortsetter å lave ned.

Snøen skaper også problemer i morgentrafikken. Ved 09-tiden var sju avganger oppført som avreist, mens 14 avganger var innstilt.

– Ingen fly får lande på Flesland før etter klokken 9, men flere fly har forlatt utgangen og er på vei til avising. Vi håper de får ta av snart, sa pressevakt Ylva Celius Trulsen i Avinor til NTB ved 8.30-tiden.

Rammer trafikken til Nordsjøen

I første omgang ble flyavgangene utsatt til etter klokken 08.00. Senere tirsdag morgen ble dette utsatt til klokken 09.00. Oppfordringen til passasjerene er likevel å møte til normal tid.

– Passasjerene må følge de retningslinjene de får fra flyselskapene. Møt opp på flyplassen til normal tid, sier Trulsen.

Snøværet fører også til forsinkelser i helikoptertrafikken til og fra Nordsjøen.

Snøkaos i Bergen

Glatte veier

I Øygarden skled en buss av veien tirsdag morgen. Den holdt lav hastighet, så ingen ble skadd.

– Det er snø og glatte føreforhold i morgentimene. Kjør forsiktig, er oppfordringen fra operasjonssentralen i Vest politidistrikt.

I Kvam har en trailer på glatten kommet på avveie og sperrer delvis veibanen. Fossenbrattunnelen ved Kvamskogen ble stengt som følge av et annet trafikkuhell. I Samnanger er fylkesveg 49 stengt etter en front mot front-kollisjon. Og i Fjøsangervegen i Bergen har en bil kjørt inn i et gjerde.

Kollektivselskapet Skyss melder om store trafikale problemer for deres busser.

– På grunn av store mengder snø og manglende brøyting flere plasser tirsdag morgen kan en regne med store forsinkelser på flere turer i Vestland, opplyser de på sine nettsider.

Strømbrudd på Bybanen

Enkelte steder kan turer bli innstilt på kort varsel på grunn av manglende fremkommelighet.

Bybanens linje 2 ble i morgentimene innstilt på hele strekningen mellom Kaigaten og Fyllingsdalen terminal på grunn av strømbrudd.

Tirsdag morgen sto driftspersonell og høytrykkspylte skinnegangene til Bybanen. Ved 08-tiden gikk banen igjen i normal trafikk, men med noe forsinkelser.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen





Mer fra Dagsavisen