Annonse
Bak fra venstre: Joachim Hauge Gjerde, Karl Andre Gotten Sydhagen, Frants Leine Mork, Jogeir Kvamme Haanes, Viljar Bjørkeng, Sveinung Vågøy, Henrik Gjerde Sætre, Bodvar Husøy, Runar Kvamme og Fred Michael Knotten. Framme fra venstre: Stian Pettersen, Tobias Hauge Gjerde, Vidar Ytre-Hauge, Martin Haanes, Tomas Mork, Tom Inge Gotten og Håkon Løvøy.

Røde kort, bortvist tilskuer og flere timers bomtur

– Hva? Gjorde de det. Dette er som å dra til Drammen når du skal til Lillestrøm, sier lokalkjente Jan Åge Fjørtoft. En kamp i 6. divisjon kan inneholde så mangt.

Annonse
Sport

Denne uken var det oppgjør i 6. divisjon på Sunnmøre. Gjerdsvika IL/Larsnes/Gursken skulle i bortekamp mot Åmdal, serieåpningen faktisk. En kamp som endte med tre røde kort, en bortesupporter bortvist og to spillere som kjørte til feil stadion.

Oppmann Tom Inge Pettersen Gotten i Gjerdsvika IL hadde ikke anledning til å være med på kampen mot Åmdal denne uken, får Dagsavisen vite da vi ringer. Vi får beskjed om å ringe sjefen i klubben, Bodvar Husøy, for å høre hva som skjedde i kampen mot Åmdal. Men han kan heller ikke snakke. Han sender oss videre til spiller Jogeir Kvamme Haanes. Spiss på laget i 6. divisjon.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Åmdal eller Åheim?

Han kan fortelle om en innholdsrik dag for Gjerdsvika IL/Larsnes/Gursken på Sunnmøre. To mann kjørte nemlig feil på vei til bortekamp og endte opp på en stadion to timer unna. I Gjerdsvika har de for vane å reise hver for seg til kamp. De må klare seg litt selv. Ikke rart da at Åmdal forveksles med Åheim. Denne uken var det bortekamp mot Åmdal, mens det neste uke er kamp på Åheim, klubben som ligger lengst unna for Gjerdsvika. Litt like navn, veldig forskjellige steder.

Det var litt av en omvei?

Ja, særlig siden du må ta ferje til Åheim og tunell til Åmdal. Det er to timers feiltur, sier Kvamme Haanes.

Rivaler

Gjerdsvika, Larsnes og Gursken er erkerivaler, men laget i 6. divisjon er et sammensatt lag fra de tre klubbene. En som kan litt om denne rivaliseringen er Jan Åge Fjørtoft, selv fra Gursken.

Ja, jeg vet ikke hva jeg skal sammenligne det med. At de spiller sammen er som om Celtic og Ragers hadde slått seg sammen, sier Fjørtoft og ler.

Hva tenker du om at to spillere kjørte feil? Til Åheim, når de skulle til Åmdal?

Hva? Gjorde de det. Det er en prestasjon da. Altså, dette er ikke som å skulle til Nedre Slotts gate 10 og ende opp i 5. Dette er som å dra til Drammen når du skal til Lillestrøm, sier Fjørtoft.

Han kan fortelle om to klubber som har vært erkerivaler lenge.

Da vi spilte i 4. divisjon kunne det være 400 på kampene. Det er to arbeiderklubber som ligger på hver sin side av kommunesenteret Larsnes. Selv når vi spilte småguttekamp, var det med livet som innstas, ler Fjørtoft.

Les også: Chelsea og Tottenham kjemper om både cup og serie: Duell på to fronter

Utvist

Som om ikke det var nok at to mann kjørte seg bort ble det i tillegg delt ut tre røde kort - Carl-Johann Værnes, Stian Pettersen og Frants Leine Mork, og en tilskuer ble utvist. Det går hardt for seg i 6. divisjon på Vestlandet.

Kampen mellom Åmdal og Gjerdsvika IL/Larsnes/Gursken FK ble hva vi må kalle et tett oppgjør. Resultatet 4-3 vitner om dette.

Mens Messi og Buffon kjempet om ære og pokaler i Europa, var kampen på Lege Kunstgras like tett, og kanskje enda mer underholdende? Men kan Gjerdsvika IL/Larsnes/Gursken FK stille lag neste runde med tre karantener?

Det var ingen stygg kamp. Ingen hadde sagt noe på det om det ikke ble noen røde kort. De to som fikk sitt andre gule kort på slutten skal vi anke, forklarer Kvamme Haanes.

Pleier det å gå hardt for seg?

Nei. Egentlig ikke. På hjemmekamper kan vi ha 50 til 60 som ser på, mot nabobygda kan det være noe mer, men det pleier aldri å gå hardt for seg. Vi har ikke fått noen utvist siden 2012. Det var hardere tak før med gjørmebaner og sklitaklinger. Nå spiller vi på kunstgress, forklarer Kvamme Aanes.

En tilskuer ble også bortvist. En av deres supportere?

Ja, det var en bortesupporter. En far ble litt ivrig. Det er stort engasjement rundt laget. Etterpå ble sønnen hans utvist, sier spissen Kvamme Aanes.

Scorte du?

–  Nei, jeg er ikke så god, ler Kvamme Aanes som kan fortelle at målene var det Martin Haanes, Henrik Gjerde Sætre og Frants Leine Mork og at de etter omleggingen av seriesystemet har ambisjoner om å havne på øvre halvdel.

Neste kamp er altså mot Åheim, så da får vi håpe ingen kjører feil.

 

Annonse