Zlatan - Martin 0-0

Nordens to største fotballnavn fylte nesten Ullevaal stadion i en treningskamp. Verken Zlatan Ibrahimovic eller Martin Ødegaard fikk seieren. Men all oppmerksomheten. - Martin bør bryte med faren, er Zlatans råd til Martin.

Av Steinar Bjerkmann og Egil Sæther

ULLEVAAL STADION: Zlatan Ibrahimovic misbrukte én stor sjanse, men markerte seg lite i solskinnet på Ullevaal mandag.

Svenskenes kaptein og store stjerne skapte farligheter de få gangene han gikk fra jogging til lett løping.

På et nesten fullsatt Ullevaal var Zlatan likevel en av få spillere som klarte å begeistre i 0-0-kampen denne junikvelden. For Norge gjorde Martin Ødegaard det samme.

Zlatan innledet riktignok med å få hjemmefansen litt mot seg da han forsøkte å filme seg til straffespark etter elleve minutter. Dommer Anthony Taylor fra England gikk ikke på bløffen fra Paris Saint-Germain-stjernen.

Det ble mer og mer fart i Ibrahimovic midtveis i omgangen. Først tvang Sveriges nummer 10 fram en corner. Og etter 20 minutter burde han scoret alene med Ørjan Håskjold Nyland etter lekende klikk-klakk-spill med makker Marcus Berg. Molde-keeperen fikk så vidt avverget til corner. Et par smarte bevegelser kunne vært nok til å ha gitt Sverige ledelsen.

Bryteduell

Deretter forsvant svenskenes kaptein litt, før han etter 39 minutter prøvde å nå en ball i duell med Nyland, men uten hell. Da grep Zlatan til litt gresk-romersk-vennskapsbryting, uten at Nyland lot seg stresse. Det hele endte med et klassisk Zlatan-glis.

Flere glis ble det ikke, men for annen gang i kampen ville Ibrahimovic ha straffe ni minutter etter pause. En avslutning fra den tidligere Milan-spilleren traff en norsk arm, men uten at det var straffespark. I angrepet før hadde Zlatan en løs heading som ikke skapte trøbbel for Nyland.

Scoret tre sist

Etter 62 minutter tuslet Zlatan Ibrahimovic ut. Han skulle egentlig spille bare en omgang, men i følge landslagssjef Erik Hamren ville han holde på litt til.

Men svenskenes kjælegris endte målløs på Ullevaal.

Det sto i sterk kontrast til landskampen i Solna for knappe to år siden.

Zlatan Ibrahimovic scoret tre mål da Sverige slo Norge 4-2. Da herjet «Super-Svensken» med Egil Olsens mannskap. Denne gangen var det lite magi å spore fra verdensstjernen.

Duellen med Martin

Det ble nesten ingen fysiske dueller med Martin Ødegaard.

Men særlig i annenomgang viste 16-åringen hvilke evner han har. To utsøkte pasninger sendte henholdvis Tom Høgli og Alexander Søderlund alene med keeper, men de maktet ikke å score de heller.

– Det var en grei kamp. Litt typisk treningskamp, men vi skaper mange sjanser og holder nullen, så det er positivt, var oppsummeringen til Real Madrid-spilleren etter sin femte landskamp.

Ødegaard var stort sett involvert i det Norge foretok seg framover på banen, men sjansesløseri gjorde at 16-åringen ikke fikk notert seg for noen målgivende pasninger.

Forrige landskamp var 1-5-tapet mot Kroatia i mars. Siden den gang har Ødegaard debutert for Real Madrid. Unggutten merker selv fremgangen.

– Jeg har blitt råere på det jeg er god på, forklarte han.