Sport

Zlatan i en egen lønnsklasse

I går skrev Zlatan Ibrahimovic under for PSG. Han blir den best betalte spilleren.

Zlatan Ibrahimovic hadde ingen ønsker om å forlate Milan. Aftonbladets Jennifer Wegerup, som har fulgt Zlatan Ibrahimovic tett siden 2004 er overbevist:

- Zlatan hadde ikke tenkt seg å avslutte sin karriere i fransk fotball, sier hun.

For bare seks uker siden var Zlatan Ibrahimovic uvurderlig for Milan. Nå er han uønsket. Og bak ligger, som nesten alltid: Penger.

For Milans mektige eier, Silvi Berlusconi, har funnet ut at hvis han solgte Zlatan og Thiago Silva til franske Paris St. Germain, så ville han spare 1,3 milliarder kroner. Det skriver i alle fall den italienske avisen Corriere dello Sport. Samtidig skriver de at svensken skal ha blitt fly forbannet da han hørte om Berlusconis planer.

Men nå som han først er kommet til Paris, vet han å forsyne seg av klubbkassa. Det var agenten hans, Mino Raiola, som fikk PSG til å grave dypt i den. Men nå har da også PSG en pengebunke på høyde med Eiffeltårnet.

Hvor mye summen er varierer fra avis til avis. Gazzetta dello Sport mener 12 millioner euro, pluss bonuser. Corriere dello Sport og franske L‘Equipe skriver 14 millioner euro, mens Le Parisien har havnet på 12,5 millioner.

Uansett blir Zlatan Ibrahimovic en av verdens best betalte fotballspillere og den klart best betalte i Frankrike.

I PSG er han i en egen liga. Bare klubbkameraten fra Milan, Thiago Silva, er i nærheten med sine ni millioner. Men så er det et langt hopp nedover.

Christoph Jallet, Jérémy Ménez og Mathieu Bodmer er alle nevnt som mulige nye lagkapteiner. For siste sesongs kaptein, Mamadou Sakho, kommer ikke til å få beholde vervet. Blir Jallet lagkaptein vil han se at Zlatan Ibramhimovic tjener ti ganger mer enn ham.

Javier Pastore ble kjøpt fra italienske Palermo for i underkant av 400 millioner kroner. Men han har «bare» ei årslønn på 4,2 millioner euro. Paris St. Germain har som mål å vinne Champions League. Det koster flesk.

Mer fra Dagsavisen