Sport

VIF-leiren gnistrer før seriefinalen

Torsdag kveld kan Vålerenga langt på vei sikre seriegullet i ishockey. Ikke rart smilene sitter løst på trening. – Selvtilliten er der nå. Guttene er fornøyd.

JORDAL UNGDOMSHALL (Dagsavisen): Roy Johansens Vålerenga-mannskap har koblet et jerngrep om tabelltoppen i eliteserien. Vinner VIF mot rivalen Storhamar i Furuset Forum torsdag kveld, er det edleste metallet i praksis sikret.

– Ingenting er avgjort så lenge den teoretiske muligheten er der. Men slår vi Storhamar, da er gullet 95 prosent i boks, sier trener Roy Johansen til Dagsavisen.

Mannskapet hans troner øverst med sine 98 poeng, seks poeng foran nettopp Storhamar. VIF har i tillegg en kamp mindre spilt.

– Hvis vi slår Storhamar? Da vil jeg si at vi er seriemestre, sier sportssjef Espen «Shampo» Knutsen til Dagsavisen.

Les også: Knepen VIF-seier mot Sparta

Humør

Spillerne, Shampo og Johansen smilte om kapp med hverandre på isen på trening i Jordal ungdomshall onsdag, dagen etter bortesieren over Sparta..

– Hvilken rolle spiller humøret nå i innspurten?

– Det er bra at vi har humør rundt laget, spillerne har lave skuldre nå. Det er viktig å få fram selvtilliten. Samtidig er det viktig å ha en balanse også, huske på hva det står om. Det må pirre litt ekstra når vi kommer på isen i en seriefinale, sier VIF-treneren.

– Humøret er bra. Vi vinner de fleste matchene, guttene er fornøyd. Og vi er i en situasjon (gullkamp) som vi ikke har vært i på en del år nå, og vi har en seriefinale mot Storhamar i vente. Det liker alle, påpeker Shampo.

Han er svært fornøyd med det laget har prestert så langt.

– Vi har tatt poeng i alle kamper siden 27. november. Det er utrolig sterkt. Men vi må fortsette å vinne, og det forventer jeg at vi gjør, sier sportssjefen.

Saken fortsetter under bildet

###

VIF-keeper Steffen Søberg og sportssjef Espen «Shampo» Knutsen på isen på onsdagens trening. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Ekspertene: – Det blir et bikkjeslagsmål om seriegullet (DA+)

Honnør

Roy Johansen er klar på hva det vil bety å sikre gullet:

– Det er viktig for klubben å vinne. Det vil være en honnør til alle som jobber i VIF Hockey, og det vil være en god inngang til NM-sluttspillet.

– Har gullsmaken begynt å komme?

– Nei. Jeg har vært med på dette så lenge nå, jeg vet at ingenting er klar før det er klart. Men vi gleder oss til kampen mot Storhamar. Det kommer nok til å bli tett og tøft, sier Roy Johansen.

Han forventer et tent Storhamar-lag. Dét må VIF takle.

– Nøkkelen blir å holde tett bakover. Vi kan ikke slippe til Storhamar for mye. De har kvikke, pucksikre spillere. De har forwards som skaper veldig mye. Vi må spille «tight» i det defensive, samtidig som vi tør å spille ut i angrepssonen. Vi må få trykk foran Storhamar-målet, poengterer VIF-treneren.

Les også: Hendene som kan gi VIF-gull (DA+)

Mer fra Dagsavisen