VIF slo Sparta og har seriegullet i snapphansken

(Sparta - Vålerenga 4-5). Sparta gjorde det spennende, men igjen sto Vålerenga i mot i sluttspurten. Og nå er et nytt seriemesterskap i ishockey kun dager unna.

Vålerenga styrte det meste av spillet i Sparta amfi tirsdag, men da Sparta reduserte til 4-5 snaut fire minutter før slutt, ble det selvfølgelig hektisk.

Da tok VIF fram den kampviljen som har preget dem hele denne sesongen og styrte det hele i land slik at de fikk med seg alle poengene hjem. Sparta kom knapt til en eneste sjanse når de så muligheten for poeng.

Nå kan Vålerenga spikre seriegullet på hjemmebane. Torsdag kommer Storhamar til Furuset forum, i neste uke Stavanger. Laget tåler tap både for Storhamar og Stavanger Oilers hvis de slår Manglerud/Star, Ringerike og Stjernen. Det er disse fem kampene som gjenstår.

Men kjenner vi VIF rett vil de helst vinne alle kampene.

Sterk åpning

Det var Vålerenga som kom best ut fra startblokkene i Sarpsborg, allerede før halvannet minutt var spilt hadde Daniel Sørvik banket VIF i ledelsen. Og da Tobias Lindström doblet i overtall fem minutter senere, lignet dette på plankekjøring. For Vålerenga vant skuddstatistikken hele 17-6 i åpningsperioden.

Etter midtperioden sto det 2-4 etter at Andreas Heier og Mats Trygg hadde økt ledelsen.

Men Spartas Peter Quenneville skapte et visst stress da han reduserte til 3-4 halvveis i siste perioden. Men det stresset var kanskje mest synlig på tribunen, for bare 50 sekunder senere svarte Colin Spaberg Olsen med å sette VIFs femte scoring. Da så seieren sikker ut helt til sluttspurten.

Martin Røymark ble kåret til banens beste spiller denne kvelden. Men igjen var det kollektivet Vålerenga som sto fram. Fem forskjellige målscorere sto bak de fem målene.

Storhamar avga ett poeng da de slo Lillehammer 2-1 etter sudden death.