Nyheter

Vanskelige valg for Kjelsås-sjefen før sesongstart: – Det er ekstra jævlig i år, og det er godt tegn

Kjelsås forbereder seg på en kamp i toppen av årets 2. divisjon.

Eivind Kampen drar fram bredden i årets Kjelsås-tropp som en av de største styrkene. Det gir også noen vonde samtaler før sesongstarten mot Asker søndag.

Kjelsås forbereder seg på en kamp i toppen av årets 2. divisjon. Flere nye spillere er hentet til klubben, og trener Eivind Kampen ser at laget nå har flere strenger å spille på enn tidligere år.

Kjelsås har i lang tid vist at de har et høyt nivå inne, på en betingelse; at alle holder seg skadefrie, og unngår suspensjoner.

For laget har vært avhengig av de 11 beste. I år ser Kampen enn mannskap som kan slå godt fra seg, selv om skader og suspensjoner skulle inntreffe.

– Vi har ikke vært gode nok til å håndtere suspensjoner og skader. Og så har vi ikke vært gode nok sånn generelt heller, og det er jo det vi prøver å jobbe med nå, sier Kampen etter tirsdagens trening.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Bredde

– Nå har man kanskje den bredden til å håndtere det?

– Ja, det kjennes sånn ut, og at vi klarer å opprettholde en skikkelig konkurranse sånn at man må gjøre alt riktig gjennom hele sesongen, svarer Kampen, som synes det er deilig at han ser ut til å kunne bruke treningene til å plukke ut de elleve beste til kamp, i stedet for å håpe at de unngår skader.

– Ja, det er deilig. Kjempedeilig. Nå er det sånn at de beste gutta tåler ikke å være på 80 prosent. Da er det en annen i gruppa som er bedre. Det er kjempeviktig for utviklinga til de beste. Det ser bra ut, men vi er veldig ydmyke, forklarer Kampen.

Kjipe dager

Men med en bred og god tropp blir også de kjipeste dagene som fotballtrener litt kjipere for Kampen.

– Den uka inn mot seriestart er jo helt jævlig i form av at man må begynne å gi de dårlige nyhetene til folk som har jobba knallhardt, og virkelig fortjent å få lov å ta på seg skjorta i første kamp. Det er like kjedelig hvert eneste år, men ekstra jævlig i år, og det er et godt tegn, forklarer Kampen.

– Paradoksalt nok?

– Ja, men det er en skikkelig god nyhet at det er vanskelig, men det er en utrolig kjedelig dag på jobben, innrømmer han.

Endringer

Så hva er det egentlig som har skjedd med troppen til Kjelsås denne vinteren. Av dem som spilte fast, eller regelmessig i fjor så har Morthada Alkhanany, Tega George, og Sebastian Jarl forsvunnet ut. En ving, en back, og en sentral midtbanespiller. Så hvilke grep har Kampen gjort for å veie opp for disse tapene. Vi lar han selv ta oss med gjennom de viktigste signeringene i vinter.

– På backplass har vi fått inn Sturla Ottesen. Et eget produkt som har vært noen junior-år i Lyn. 2001-modell. Så det er en ung erstatter, men som vi har kjempetro på. På midtbanen har vi hentet Ulrik Mathisen fra Vålerenga. Så har vi fått henta Ahmad Abbas fra Årvoll. Han er en kantspiller, som skal inn og konkurrere i posisjonen til Alkhanany.

Kampen trekker også fram Didrik Hagen, som var skada hele 2018-sesongen. Samtidig har de styrka angrepsrekka med Mohammed Jatta og Akinbola Akinyemi.

– Hvilken spiller er vanskeligst å erstatte?

– Sebastian (Jarl) er en spillertype vi ikke kan erstatte, men vi har erstatta han med en annen veldig god spiller i Ulrik Mathisen, sier Kampen og legger til at også Sander Birkeland fra Grorud har kommet inn, og skal kjempe om en plass på Kjelsås’ midtbane.

Så Kjelsås har mistet i hvert fall en viktig midtbanespiller, men til gjengjeld, og som nevnt, har de skaffet seg en bredere tropp. I sum tror Kampen dette vil gi resultater.

– Jeg har stor tro på at vi kan være med å knive i toppen, er Kampens klare beskjed en snau uke før sesongstart.

Les også: – Det var ikke noe vits å bli i Holmlia (DA+)

Bekreftelse

Bekreftelsen fikk de langt på vei mot Kvik Halden i siste treningskamp. Der vant Kjelsås hele 6–0.

– Skikkelig fin generalprøve med kunstig høye tall med 6-0, men det var en bekreftelse på at vi er i rute, og at vi ikke e har noen fysiske mangler eller ting vi ikke helt vet hvordan skal se ut. Vi kjenner at vi er klare for seriestart nå, slår han fast.

På Kjelsås-treninga tirsdag var også en gammel kjenning på plass. Simen Stamsø Møller viste at avslutterferdighetene fremdeles er intakt, da han på volley, med strak vrist hamret inn en ball helt nede i motsatt hjørne. Rett og slett en klasseavslutning som ble litt vel mye for treneren på sidelinja.

– Helt ålreit avslutning han hadde der?

– Ja, det var nesten litt for mye av det gode. Han har ikke glemt gamle kunster, fastslår Kampen.

Men noe comeback får vi neppe se fra TV 2s fotballekspert.

– Han er med noen tirsdager. Så lenge han holder det nivået han gjør nå så er det positivt å ha han med på noen økter. Det er mye å lære av han, og så er han i bra shape. Det er bare supert det, men kan kommer ikke til å spille noen kamper. Det kan jeg slå fast tror jeg, forklarer Kampen.

Tøff start

Med eller uten den gamle storscoreren skal Kjelsås få testa seg skikkelig fra første spark på ballen i årets sesong. Asker borte, og Åsane hjemme blir en tøff start.

– Veldig, to av de absolutt heiteste opprykksfavorittene. Så du får jo ikke noe tøffere start. Men jeg tenker det er supert. Vi er jo der nå at vi er skuffa hvis vi ikke er et lag som er på linje med de klubbene der. Det er nytt av året for oss ambisjonsmessig. Vi kjenner oss mye tryggere på oss sjøl nå, og hva vi kan utrette, forklarer Kjelsås-treneren.

I første hjemmekamp forrige sesong tok Kjelsås imot Skeid. Også det var en tøff start, men et av de store spørsmålene før den kampen var om snøen foran tribunene kom til å forsvinne i tide. Det gjorde den ikke. En uke før seriestart i år ser det lysere ut. Kampen tror snøhaugen er borte til første hjemmekamp 2. påskedag.

– Ja, jeg tror det. Det er alltid like spennende da, ler han.

Mot Skeid i fjor var det kun på den øverste raden det var mulig å stå, og se kampen. Resten måtte finne seg til rette på toppen av snøfonna.

– Jeg husker jeg gikk siste fredagen før og skar av kanten på snøen så folk som skulle stå på tribunen kunne se hele banen. Det var ikke kongerammer da, mimrer Kampen.

Legger du godvilja til så vitner dette kanskje om at ting skal gå litt mer på skinner for Kjelsås i år. Så gjenstår det å se hvor langt Kampens menn kan nå i årets utgave. Vi gleder oss i alle fall, og første test kommer altså borte mot Asker søndag, klokka 16.00.

Mer fra Dagsavisen