Vålerengas sekunddrama: - Viser at vi er et topplag

(Vålerenga - Stavanger Oilers 3-2 etter straffeslag). Morten Røymark utlignet da ett - ETT sekund gjensto. Så tok VIF seieren på straffeslag. - Helt fortjent, sa Vålerengas nøkkelmann.

Stavanger så ut til å vinne toppkampen i eliteserien i ishockey i Furuset Forum, men ett sekund før slutt utlignet Vålerenga og Morten Røymark. Kampen gikk til straffeslag, der VIF vant.

Med en utrolig snuoperasjon tok VIF innpå serielederen fra Stavanger, og hovedstadslaget feirer nyttår tre poeng bak rivalen etter 3-2-seieren.

- Jeg syntes vi fortjente dette. Etter en svak 1. periode kom vi tilbake og var mye bedre i de to siste periodene, sier Røymark til VIF Hockey tv.

Så avgjort ut

Veteranen liker høytrykksoppgjør. Og nå har laget heng på Stavanger i fortsettelsen.

Oilers hadde elleve seirer på rad og så ut til å fortsette en gode trenden.

Etter en målløs første periode var det ingen ringere enn Jacob Lagacé som sendte bortelaget i føringen 17 sekunder ut i annen periode. Philip Lane doblet ledelsen seks minutter ut i tredje periode, men Stefan Espeland skapte spenning i slutten da han satte pucken i mål med et velplassert skudd fra blå linje.

Ellevill avslutning

Med 12 minutter igjen på klokka så hovedstadslaget sterkt ut, anført av en god Espeland. VIF stanget og stanget, men ett sekund før tiden var ute sendte Espeland en ny puck mot mål. Foran keeper sto Martin Røymark og styrte pucken inn i Stavanger-buret.

50 sekunder ut i forlengningen var både Stavangers Mario Lucia og VIF-keeper Steffen Søberg sikker på at kampen var avgjort da en puck skled mellom beina på sistnevnte. Den gikk derimot ikke over streken, og spillet fortsatte.

Vålerenga var nærmest avgjørelse i sluttminuttene, men kampen gikk til straffeslagkonkurranse.

Ros til keeperen

Også der satte Lucia pucken mellom beina på Søberg, men den skled utenfor. Vålerengas Rasmus Ahlholm scoret på sitt forsøk, før lillebror Markus Søberg bommet i brødreduellen.

Espeland satte sin straffe, og da Oilers bommet på sin fjerde, var seieren et faktum.

- Vi hadde ikke vunnet denne kampen uten keeper Steffen Søberg heller. Han spilte en fantastisk kamp, sa Morten Røymark, som etter et tett program nå kan feire nyttår med god samvittighet.

For nå vet VIF hvor lista ligger. De vil være med i tittelkampen helt inn. (NTB)

Eliteserien ishockey søndag, 34. runde:

Vålerenga – Stavanger 3-2 e.str. (0-0, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0)

Furuset Forum: 1741 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (20.17) Jacob Lagacé (Mario Lucia).

3. periode: 0-2 (46.41) Philip Lane (Brandon Burlon), 1-2 (48.18) Stefan Espeland (Oskar Ekelund, Rasmus Ahlholm), 2-2 (59.59) Martin Røymark (Espeland).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffescoring: 3-2 Espeland.

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar, Robert Hallin, Jordal.

Utvisninger: Vålerenga 3 x 2 min. Stavanger 3 x 2 min.

Sparta – Storhamar 3-4 (1-2, 0-2, 2-0)

Sparta amfi: 2349 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (4.05) Victor Svensson (Robin Dahlstrøm), 1-1 (16.34) Martin Grönberg (Tommy Kristiansen, Jonas Meisingset), 1-2 (19.59) Lars Østli (Mikael Zettergren).

2. periode: 1-3 (23.13) Christian Bull (Patrick Thoresen, Svensson), 1-4 (30.59) Bull (Joel Johansson, Zettergren).

3. periode: 2-4 (44.12) Didrik Svendsen (Niklas Roest), 3-4 (46.18) Svendsen.

Dommer: Christian Persson, Ski, Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Sparta 3 x 2 min. og 1 x 10 min. Storhamar 5 x 2 min.

Frisk Asker – Manglerud Star 5-2 (2-0, 1-0, 2-2)

Askerhallen: 1214 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (1.23) Victor Björkung (Sebastian Johansen), 2-0 (11.23) Kyle Bonis (Hampus Gustafsson).

2. periode: 3-0 (22.02) Björkung (Gustafsson).

3. periode: 4-0 (41.11) Bonis (Gustafsson, Johansen), 4-1 (42.30) Petter Andersen (Per Person), 4-2 (51.15) Mats Jensen Grøsvik (Person, Marius Johansen), 5-2 (55.59) Mikkel Seiergren Christiansen (Cato Cocozza, Magnus Geheb).

Dommer: Robin Berg, Stjernen, Jørn M. Ekeberg, Nesøya.

Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min. Manglerud Star 5 x 2 min.

Lillehammer – Stjernen 6-0 (0-0, 5-0, 1-0)

Kristins hall: 1761 tilskuere

Mål:

2. periode: 1-0 (23.01) Adrian Saxrud Danielsen (Justin Hickman, Nick Dineen), 2-0 (24.21) Martin Ellingsen (Austin Cangelosi, Stian Kaltrud Nystuen), 3-0 (29.36) Cangelosi (Parker Bowles, Brendan Ellis), 4-0 (31.59) Jacob Noer (Hickman, Christian Fosse), 5-0 (32.33) Noer (Joakim Eidsa Arnestad, Bowles).

3. periode: 6-0 (56.43) Bowles (Cangelosi, Noer).

Dommer: Tommy Søstumoen, Storhamar, Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Lillehammer 6 x 2 min. og 1 x 10 min. Stjernen 8 x 2 min.