Vålerengas iskrigere sendt hjem som slakt fra Narvik

(Narvik - Vålerenga 6-3). Selv om de er nyopprykkede har Narvik imponert mange denne sesongen. Det fikk Vålerenga smertelig erfare på deres første tur til Narvik, som endte med braktap.

Torsdag kveld inviterte Vålerenga pressen og andre hockeyinteresserte inn i sin nye storstue på Jordal, for å vise frem status og kampen mot Narvik på storskjerm.

Det skulle vise seg å bli en real nedtur, da Narvik først tok ledelsen og senere økte til 3-1 etter at Martin Røymark hadde utlignet.

Vålerenga kjempet seg tilbake til 3-3 med to sene scoringer i midtperioden, begge signert Tomas Olsen. Selv om utligningsmålet kom med bare sekunder igjen av midtperioden, var det vertene som stormet ut av startblokkene i den tredje perioden.

Kåre Byrkjeland ga Narvik tilbake ledelsen etter bare to minutter av den tredje perioden, og da raknet det igjen for Vålerenga. Connor Hurley og Wade Murphy sørget for at det til slutt ble 6-3-seier til Narvik i lagenes første møte i Nordkraft Arena.

Ishockey eliteserien menn torsdag, 13. runde:

Narvik – Vålerenga 6-3 (1-1, 2-2, 3-0)

Mål:

1. periode: 1-0 (13.32) Kåre Benjamin Byrkjeland (Sarawut Phasookwong, Wade Murphy), 1-1 (14.16) Martin Røymark (Tobias Lindström, Andreas Stene).

2. periode: 2-1 (23.42) Joachim Engesveen (Artur Niskakangas, Tom André Christensen), 3-1 (31.50) Niskakangas (Tomas Laiho Trondsen, Marcus Nordlund), 3-2 (36.55) Thomas Olsen (Villiam Strøm, Magnus Brekke Henriksen), 3-3 (39.42) Olsen (Kalle Ekelund, Colin Spaberg Olsen).

3. periode: 4-3 (52.11) Byrkjeland (Connor Hurley, Tim-Robin Johnsgård), 5-3 (56.41) Hurley (Byrkjeland), 6-3 (58.38) Murphy (Hurley, Byrkjeland).

Utvisninger: Narvik 4 x 2 min., Vålerenga 11 x 2 min.

Øvrige resultater torsdag: Stavanger Oilers - Grüner 6-4, Sparta - Frisk Asker 1-3, Lillehammer - Stjernen 4-5 e. str.