Sport

Vålerengas bråstopp

KOMMENTAR: To mål i trynet, en mann utvist og et nesten sjanseløst VIF. Hva nå, Vålerenga? Spør Dagsavisens sportsleder.

Vålerengass neste oppgave: Molde på bortebane onsdag. Der fjorårets verste kamp ble spilt.

Utfordringen for VIF-supporterne fortsetter. Etter oppløftende treningskamper og en god seriestart, kom smellen nær sagt som vanlig: Når man hadde fått litt mer å tro på.

Men mot Kristiansund framsto VIF som i de verste periodene i fjor, slurvete og tilsynelatende enkle å kjempe ut av stilen. Når en kar som Mohammed Abu mister ballen på egen 16-meter må det gå galt. Og det gjorde det.

I fjor ble det 1–5 på Aker Stadion og Ronny Deila var i går i gang med å bygge lag igjen. Tidlig retur fra Kristiansund og restitusjon på Intility Arena.

Les også: «Er det smart å leie ut Felix Horn Myhre, Vålerenga?» (DA+)

Høyrebacken Efraín Juárez må erstattes, andrevalget Christian Borchgrevink er leid ut til Notodden og i Kristiansund var det Markus Nakkim som løste oppgaven tilfredsstillende.

Resten var stort sett under pari. VIF med alle sine offensive fibre fikk aldri spissen Matthías Vilhjálmsson i avslutter-posisjon.

Molde slo Stabæk 3–0 søndag og viste litt av hvorfor de fleste tipper dem som årets seriemestre. Men etter to runder er det Viking og Bodø/Glimt som topper tabellen, to lag som veldig mange eksperter har spådd nedrykk.

Men Vålerenga? Skal de bli like ustabile som de har vært de siste ni åra? Før smellen i Kristiansund hadde de åtte kamper uten tap og de som hadde etterlyst stabilitet, så lysning i vårlufta. Men plutselig så spillerne helt ordinære ut, slike som gjør elementære feil hele tida. Og vi hørte igjen flosklene «møtte ikke opp», «var ikke på stasjonen» fra forskjellige spillere. I morgen er det bare på møte opp. Adresse: Julsundveien 14, 6412 Molde.

Les også: «Om noen er opptatt av toppscorertittelen? Svaret er ja» (DA+)

Mer fra Dagsavisen