United-kapteinen tilbake for England – tre debutanter i troppen

Harry Maguire sto over Englands forrige landslagssamling etter rettsdramaet i Hellas. Til oktoberkampene fikk Manchester United-stopperen plass i uttaket. Det gjorde ikke Mason Greenwood og Phil Foden.

I slutten av august havnet Maguire havnet i trøbbel med politiet under et ferieopphold på den greske øya Mykonos. Han har anket en dom på 21 måneders betinget fengsel.

Saken gjorde at Manchester Uniteds kaptein ikke var å se for England i nasjonsligakampene mot Island og Danmark forrige måned. Nå er han tilbake i troppen.

Der har landslagssjef Gareth Southgate også tatt med de tre debutantene Dominic Calvert-Lewin (Everton), Harvey Barnes (Leicester) og Bukayo Saka (Arsenal).

Calvert-Lewin har imponert stort den siste tiden. Spissen har vært sentral i Evertons kruttsterke sesongstart med fem mål på lagets tre første Premier League-kamper. Onsdag scoret 23-åringen hattrick i 4-1-seieren over West Ham i ligacupen.

– Jeg har likt Dominics spill lenge, og nå har han også begynt å score målene som ikke alltid har vært der de siste 18 månedene. Han har virkelig forbedret seg på det området, sier Southgate.

England-sjefen tar verken med seg Manchester Uniteds stjerneskudd Mason Greenwood eller Manchester City-profilen Phil Foden til kampene mot Belgia og Danmark. Begge to ble kastet ut av den engelske troppen forrige måned etter å ha hatt kvinnebesøk på laghotellet i Reykjavik.

Les også: Sahraoui klar for neste steg: – Han kommer til å gå rundt med smil rundt munnen (+)