Sport

Toppscorer Solli lover bedring fra Kjelsås neste sesong

Selv om Jesper Solli scoret det som meget vel var årets mål på Grefsen stadion, ble det nok et hjemmetap i en sesong som på langt nær har gått på skinner. Kapteinen gleder seg allerede til å revansjere seg neste år.

Kjelsås gikk hardt ut før sesongen, og sa at opprykk til OBOS-ligaen var målet. Siden det har ting stort sett gått på tverke for Kjelsås-spillerne, som lørdag avsluttet sesongen med nok et hjemmetap. Denne gang for lokalrival Skeid, som holder til kun noen trikkestopp lenger ned på Grefsen.

– Det er kjipt. Det eneste som er deilig i dag er å vite at selv om vi hadde vunnet, hadde vi fortsatt ikke klart å ta den sjuendeplassen. Det hadde vært kult å spille de seks avsluttende kampene i sesongen, men det viktigste i dag var egentlig lokaloppgjøret mot Skeid. Vi skal ikke tape mot Skeid her oppe, og det gjør vi nå for andre gang på rad, sier en irritert Kjelsås-kaptein Jesper Solli til Dagsavisen.

Les også: Kjelsås endte sesongen med hjemmetap for Skeid (+)

Avsluttet sesongen med drømmescoring

Forrige sesong røk Kjelsås også hjemme for Skeid, den gang etter ekstraomganger i cupen, og vi må faktisk helt tilbake til 2015 for å finne forrige gang Kjelsås slo Skeid i en tellende kamp.

– Vi må snu den trenden, for det er veldig kjedelig. Det er mye vi skulle ha revansjert mot topp seks-lagene også, som vi nå ikke får gjort, og det er veldig kjedelig det og. Men for meg var det viktigste i dag å slå Skeid, for å være helt ærlig, forteller Solli.

Etter å ha ligget under 1-3 til pause, ga Kjelsås virkelig Skeid kamp i den andre omgangen. Vertene hadde det meste av ballen, skapte sjanser, og styrte det meste av spillet. Kapteinen blåste liv i oppgjøret da han blåste inn et langskudd i krysset fra 25 meters hold, men selv om Kjelsås ga alt for å få en utligning endte det med nok et tap for Skeid.

– Akin (Akinbola Akinyemi) har sagt til meg i hver eneste kamp nå at jeg må skyte mer, og endelig satt den i krysset. Det er fint å avslutte sesongen med årets mål, og bli toppscorer, men at toppscoreren vår ender opp med fem mål denne sesongen er kanskje ikke like bra, sier Solli som personlig likevel er fornøyd med ti målpoeng på en halv sesong.

Les også: Holmé-dobbel da VIF2 snudde mot Alta (+)

Revansjelysten

Med dagens tap er sesongen dermed over for Kjelsås, siden nedrykkspuljen har blitt avlyst siden 3. divisjon aldri kom i gang. En revansjelysten Solli synes det egentlig er litt godt, slik at de allerede på mandag kan begynne å planlegge neste års sesong.

– Det er egentlig bare å legge denne sesongen bak seg nå, også får vi starte allerede på mandag igjen med å se fremover mot neste sesong. Nå har vi fått luket vekk litt ugress i (Jesper) Taaje og snart Ulrik (Mathisen), så nå kommer neste sesong til å bli veldig bra, sier Solli og ler mens Mathisen går forbi etter hans siste tellende kamp for klubben før overgangen til Lillestrøm.

Selv om det nå ikke blir flere tellende kamper for Kjelsås, kommer ikke Solli og co. til å sette skoene på hylla riktig enda.

– Vi har satt opp treningskamper mot de andre lagene som heller ikke har klart å komme seg blant de sju, så kamptrening får vi uansett. Det blir kanskje ikke like god motstand som vi hadde fått om vi hadde blitt topp sju, men vi får i hvert fall spilt fotball, sier Solli.

Les også: Lillestrøm henter tidligere Vålerenga-spiller fra Kjelsås (+)

Mer fra Dagsavisen