Sport

Tjener fire millioner i uka uten å spille

Veien inn i Arsenal-laget ser lang ut for Mesut Özil. Tyskeren hever likevel gigantiske lønnsutbetalinger.

Den 31 år gamle playmakeren har ikke vært i aksjon for Arsenal siden 7. mars, og nylig ble han utelatt fra London-lagets tropp til europaligaen.

Ifølge britiske medier prøvde Arsenal febrilsk å få solgt Özil i sommer, men beskjeden fra tyskeren var klar: Han vil gå kontraktstiden ut i London, altså fram til neste sommer.

Rent økonomisk er det et gunstig opplegg for Özil. Han tjener ifølge britiske medier 350.000 pund i uka, tilsvarende 4,17 millioner kroner, og er blant Premier Leagues best betalte spillere.

Da Özil i 2018 forlenget kontrakten med Arsenal, skal det i tillegg ha blitt lagt inn en lojalitetsbonus i kontrakten som skulle sørge for at han ikke ble fristet til å dra fra klubben tidligere enn planlagt.

Velrenommerte The Athletic skriver at denne lojalitetsbonusen var på 8 millioner pund, og at den ble utbetalt i sommer.

Regner vi inn de 31 ukene som er gått siden Özil sist var i aksjon på banen innebærer det at i alt 18,85 millioner pund har funnet veien fra Arsenals klubbkasse og inn på midtbanemannens konto. Omregnet til norske kroner blir summen 225 millioner.

Özil var også uvillig til å godta et lønnskutt kort etter koronautbruddet i vår. Han har senere forklart i et intervju med The Athletic at han mener lønnskuttene ble hasteinnført uten noen god forklaring.

Mer fra Dagsavisen