Sport

Tippekampen

Engelsk fotball, uten å være nødt til å betale for enda en strømmetjeneste.

Det var stille lenge, men da fotballnyheten endelig kom var den av det gode slaget. Det kan faktisk se ut til at den gode gamle Tippekampen er tilbake.

Etter at Discovery og TVNorge kjøpte rettighetene til Championship, de lavere ligaene og den pågående ligacupen, blir det kamper se på Eurosport Norge i klassisk ettermiddagstid hver lørdag.

For de mest ihuga er Championship-fotballen den genuint ekte engelske, etter at Premier League-klubber er blitt kjøpelag og investeringsobjekter for all verdens krøsuser og spekulanter. Dem om det. Men med engelsk fotball fra flere nivåer på Discovery-kanalen Eurosport Norge har mange supportere i det minste fått muligheten til å se favorittlagene sine på skjermen igjen, og det – tilsynelatende – uten å være nødt til å betale for enda en strømmetjeneste.

Les også: Liverpool mot Manchester, en nabofeide

Noen kamper vil riktignok kun være tilgjengelig på Dplay, men matchene som den britiske rettighetshaver Sky velger ut som sin TV-kamp vil også bli tilgjengelig på lineær TV her hjemme.

Det betyr gjensyn med en rekke gamle Tippekamp-storheter fra engelsk toppdivisjon på skjermen allerede i kveld, og de kommer på TV samtidig som manager-fallet har begynt i Championship. Helga byr blant annet på tre lag som har nyansatt eller er på leit etter nye sjefer. Cardiff med Neil Warnock som manager må hamle opp med det storscorende Bristol City. Denne kampen vises kun på Dplay.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Lørdag får Derby, som sparket manager Nigel Pearson denne uka, besøk av Leeds på Pride Park. Kveldskampen på Eurosport Norge byr også på lag med tradisjonell stor norsk støtte. Da skal Aston Villa, nå med Steve Bruce som manager, møte Wolverhampton.

Fortsetter høsten på denne måten, er det nesten så man ikke trenger fornye Premier League-abonnementet på TV 2 Sumo.

Mer fra Dagsavisen