Sport

Nabofeide

Liverpool-stallen koster bare halvparten av Uniteds med 310 millioner pund mot Uniteds 628 millioner pund.

I et engelsk TV-studio sitter Liverpool-legende Jamie Carragher og Uniteds forsvarer Gary Neville og småkjekler om gamle dager. Den gangen de var erkerivaler gikk det hett for seg på banen. Mange husker da Neville jublet ellevilt foran bortefansen på Old Trafford da Ferdinand puttet inn et sent seiersmål i 2006. Han fikk en bot på 10.000 pund. «Verdt det», sier han nå. Ja, 120 kamper karantene til og med, sa han nylig.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Amok

Fotball er viktig ja, men ikke det viktigste i verden. Men det er kun om ikke ditt lag spiller. Oppgjøret mellom to av verdens største fotballklubber er kveldskamp og begge klubber har gått ut med beskjeder til fansen om å ta det med ro. Forrige gang, kveldsoppgjøret i Europaligaen, endte med bøter til begge klubber etter slåssing mellom fans og tilløp til opptøyer. Når selv spillere som Neville og Carragher kan miste hodet, er det nok en del fans som også kan gå amok. Og naboene Liverpool og Manchester er bitre rivaler, også som byer.

Les også: Tippekampen

Fram til kampen er det forventningene som gjelder. For denne gangen, er det virkelig «vår» tur, om du holder med Liverpool, eller United. Fram til mandag kan fansen fyre hverandre opp. Liverpool-stallen koster bare halvparten av Uniteds med 310 millioner pund mot Uniteds 628 millioner pund. Men det aller viktigste; ingenting svir som å bli slått av naboen.

Mer fra Dagsavisen