Ishockey

Tap for de norske spillerene i NHL

Mats Zuccarello var tilbake på isen etter å ha stått over de sju siste kampene da New York Rangers tapte 3–4 mot Arizona Coyotes etter forlengning i NHL. Også Andreas Martinsens Chicago Blackhawks tapte.

Av NTB

New York Rangers tok tidlig overtaket i kampen på Madison Square Garden fredag kveld lokal tid.

I første periode kom det to nettkjenninger fra Rangers, hvor det andre målet var signert Kevin Hayes med assist fra Mats Zuccarello.

31-åringen har stått over de siste sju kampene og har fulgt laget sitt fra tribunen i 13 av 15 kamper på en drøy måned grunn av en lyskeskade.

Zibanejad

Også i andre periode var Rangers i storform, hvor Mika Zibanejad scoret etter nesten seks minutter. Men etter det raknet det for hjemmelaget. I tiende minutt ut i andre periode sørget Jordan Oesterle fra Arizona Coyotes for bortelagets første scoring.

Bortelaget fortsatte å vise muskler i tredje omgang og utlignet mot Rangers tre minutter før kampens slutt. Kampen gikk derfor videre til ekstraomgang, og 30 sekunder før ekstraomgangens slutt scoret Derek Stepan og sørget derfor for 4-3-seier mot Rangers.

Zuccarello fikk 22 minutter og 30 sekunder på isen.

– Vi hadde den (seieren), men så lot vi dem vinne. Jeg synes vi var det beste laget, og vi burde ha vunnet, men sånn er hockey noen ganger, sa nordmannen til New York Post etter tapet.

Rangers har kun vunnet én av sine seks siste kamper, og den ene seieren kom etter straffeslag mot Florida Panthers. Zuccarello og co. har dermed avgitt poeng i hver kamp siden Ottawa Senators ble slått 4-2 i slutten av november.

Tap for Martinsen

Andreas Martinsen og Chicago Blackhawks tapte 3–4 etter forlengning da de tok imot Winnipeg Jets på hjemmebane i NHL fredag kveld.

Kampens første nettkjenningen kom 14 minutter ut i første periode, signert Mark Scheifele fra Winnipeg Jets. Deretter fulgte det en scoring fra Blackhawks-spilleren Jonathan Toews ti sekunder før omgangens slutt.

Sistnevnte kom også med den første scoringen i andre periode, men haukene fikk deretter motstand. Patrik Laine utlignet til 2-2, før Mathieu Perreault sørger for nok en scoring fra Jets.

I tredje periode viste svenske Erik Gustafsson og Blackhawks muskler igjen og utlignet i kampen på United Center.

Det ble derfor ekstraomgang i kampen i Chicago. Jets-spilleren Mark Scheifele kom med nok en scoring og avgjorde dermed kampen.

Nordmannen Andreas Martinsen fikk åtte minutter og 55 sekunder på isen. (NTB)