Tabellnaboene Kjelsås og Tromsdalen delte poengene

(Kjelsås – Tromsdalen 1-1) Kjelsås skjøt i stolpen før det første minuttet var spilt, men til tross for flere skudd i treverket og to annullerte mål avga laget nok en gang poeng på hjemmebane.

Bilde 1 av 2

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Tabellnaboene Kjelsås og Tromsdalen hadde identisk form de siste fire kampene, med to seiere, ett tap og en uavgjort før lagene møte på Grefsen stadion. Med elleve poeng kunne vinneren av kampen melde seg på i toppstriden bak suverene Fredrikstad og Alta som halser noen poeng bak der igjen, og det var Kjelsås som kom best i gang.

Allerede før minuttet var spilt fikk Kjelsås nemlig en gavepakke fra Tromsdalen-forsvaret, men det ble ikke helt den pangstarten de blåkledde ønsket seg da skuddet fra Jens Aslaksrud gikk i stolpen. Etter det skjedde det ikke spesielt mye den første halve timen på Oslos tak. Kjelsås hadde mest ball, og kontrollerte kampen, men skapte ikke veldig mye. Det ble med innleggsforsøk, og tilløp til sjanser, men etter halvtimen var det bare stolpeskuddet å notere seg av store sjanser.

Nytt stolpetreff og baklengs på direkten

Etter 35 minutter fikk Kjelsås nok et skudd i treverket, og denne gangen var det back Ola Bjørnland som skjøt. Jesper Solli la ballen på tvers til Bjørnland som kom stormende, men skuddet gikk i stolpen og ut til Sigurd Martiniussen som satte ballen i mål. Dessverre for Kjelsås var midtstopperen i offside.

Fem minutter senere kom det et mål som ble tellende, men denne gangen var det Tromsdalen som fikk nettkjenning. Bortelaget kom seg ned på dødlinjen og fikk lagt ballen ut igjen i feltet, der Vegard Lysvoll møtte ballen med en fin volley som han styrte bort i det lengste hjørnet.

Like før pause fikk Walid Idrissi hodet på et innlegg, men Kjelsås-spissen fikk ikke skikkelig kraft i hodestøtet som gikk rett i fanget på Tromsdalen-keeper Theodor Nilsen. Dermed ebbet den første omgangen ut med 0-1.

Aslaksrud utlignet for Kjelsås

Fem minutter etter pause var det Tromsdalen som skulle få omgangens første sjanse, etter et heller tvilsomt idømt frispark like utenfor 16-meteren. Andreas Løvland skrittet opp for å ta det, og skuddforsøket var godt nok det, men Kjelsås-keeper Erik Sivertsen var med på notene helt nede i hjørnet. Anders Karlsen satte returen over, men var allerede avblåst for offside.

Kjelsås presset på for en utligning, og Paintsils fart skapte problemer for Tromsdalen-forsvaret. Ti minutter etter pause satte han fart på rett mot mål, men skuddet gikk rett på keeper som likevel måtte parrere den. Det førte til den første i rekken av tre cornere på kort tid, og på den siste corneren fikk Paintsil ballen i mål. Kantspilleren hælspark ble imidlertid ikke tellende, da dommer Oliver Barsøe allerede hadde blåst for angrep på keeper i duellen før.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før Kjelsås fikk sin utligning, da den kom allerede minuttet senere. Igjen var det farta til Paintsil som skapte sjansen, da han blåste forbi backen sin og kom seg ned til dødlinjen. Fra der plukket han ut Jens Aslaksrud med en pasning 45 grader ut i feltet, og Aslaksrud kunne bare spassere ballen i mål med en kontrollert bredside i mål.

Misbrukte muligheten for tre poeng

Kjelsås fortsatte presset etter utligningsmålet, og midtbanemastro Jesper Solli fikk to gode skuddmuligheter fra like utenfor 16-meteren. Men begge skuddene var Tromsdalens keeper med på, og lå nede og reddet Sollis to skuddforsøk fem minutter etter timen var passert. Ti minutter senere fikk Walid Idrissi en god mulighet på frispark fra 18-20 meter, men hans skuddforsøk gikk en meter eller to over målet til Theodor Nilsen.

Fem minutter før slutt fikk Tromsdalen hele fem cornere på rad, men gjestene klarte ikke å utnytte muligheten til å stjele med seg alle tre poengene hjem. Bortelaget så nemlig veldig fornøyd ut med det ene poenget i store deler av den andre omgangen, men på overtid fikk Kjelsås en alle tiders mulighet for å få med seg alt. Jesper Solli la ballen på bakerste stolpe til Lars Brotangen som headet på tvers av straffefeltet. Der var Akinbola Akinyemi helt fri, men han fikk ikke stokket beina. Det gjorde at keeper fikk reddet, og kampen endte 1-1.

PostNord-ligaen avd. 1 – runde 8

Kjelsås – Tromsdalen 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Vegard Lysvoll (40.), 1-1 Jens Aslaksrud (61.)
Kjelsås (4-3-3): Erik Sleipnes Sivertsen – Jesper Taaje, Ismar Dizdar (Akinbola Olajide Akinyemi fra 71.), Sigurd Tinius Tveter Martinussen, Ola Bjørnland – Ulrik Mathisen, Jesper Solli, Lars Brotangen – Jens Bonde Aslaksrud (Erik Emanuel Longe Grønner fra 71.), Walid Chafouk Idrissi, Winston Robin Yaw Paintsil.

Gule kort: Ulrik Mathisen, Jesper Solli, Kjelsås. Henrik Hansen, Tromsdalen.

Dommer: Oliver Skaret Barsøe (Namsos IL)

2. divisjon menn søndag, 9. runde:

Vålerenga 2.-lag – Florø 3-1, Kjelsås – Tromsdalen 1-1, Fredrikstad – Fløya 6-0.
Spilt lørdag: Kvik Halden – Senja 5-1 , Hødd – Alta 2-0 , Moss – Skeid 2-5 , Brattvåg – Eidsvold Turn 4-2 .