Jubilant Brotangen sikret tre poeng for Kjelsås

(Kjelsås - Moss 2-1). Lars Brotangen jubilerte med sin kamp nummer hundre for Kjelsås. Og ble matchvinner fem minutter før slutt.

Av Håvard Sollie

GREFSEN STADION (Dagsavisen): I varm sensommersol ble det dramatiske 90 minutter på Grefsen stadion. En viktig kamp for begge lag med ambisjoner om å komme blant de syv beste i divisjonen, som gir sluttspill.

Lettelsen var stor i Kjelsås-leiren da de gikk av kunstgresset. Sesongens tredje seier gjør at de kan se oppover på tabellen der de nå er bare to poeng bak Skeid på 4. plass i en rekordjevn serie bak suverene Fredrikstad. For FFK  rykker i fra. Laget  tok sin åttende strake seier lørdag.

Men bak dem kommer røkla. Og Kjelsås er en av dem.

Seieren på Grefsen stadion var ikke enkel. Slik utviklet det seg:

Minutt for minutt

8. min.: 0-1 Vakkert gjennomspill av Fredrik Wasenius, spiller thomas Jakobsen alene bak forsvaret inne i 16m. Sikkert i mål.
10 min.: Moss har momentum. Samme Wasenius med lynhurtig veggspill, skyter knallhardt i stolpen på halv volley.
– Vi starter ganske dårlig og er bakpå, sier trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

For Moss var på hugget fra start og kunne ledet med to.
12 min.: Nære utligning. Jesper Taaje rager høyest på korridorfrispark fra venstre, treffer ikke godt.
18 min.: Walid Idrissi alene med keeper. Ubehersket avslutning som sklir av foten.
20 min.: Moss momentum over, Kjelsås triller og leter. Dødballer sliter Moss med. Nok en gang Taaje høyest upresset på corner.

Burde avgjort kampen

– Fra halvveis i omgangen tar vi over og bør drepe kampen. Vi har en rekke målsjanser og annulleringen på corner som jeg ikke skjønner hvorfor det blir blåst på, fortsetter Kjelsås-treneren.
For etter halvtimen spilt slår Jesper Solli presist på corner og for tredje gang kommer Taaje lett til. Stanger ballen i mål. Etter konsultasjon med linjedommer annuleres det pga offside på målstreken. Store protester.
Tenningsnivået stiger mot pause.
37 min.: 1-1. Flott forarbeid av høyreving Yaw Paintsil, scoring av Jens Aslaksrud. Sikker markkryper forbi keeper. -
Kjelsås presser på, men Moss er disiplinerte og kommer fort i etablert forsvar.

49 min.: Kjelsås kommer til på høyre, men Walid Idrissi er akkurat for sein. Det er særlig på høyrekanten det skjer for hjemmelaget.
Andre omgang er mer sjansefattig, Kjelsås sliter med å brytened  Moss og kommer til noen innlegg, men Moss ligger lavt og rydder unna det meste.
Jesper Taaje briljerer bakerst med lekre strøballer på kantene, litt ala Virgil van Dijk.

– Vi har god god kontroll bakover og med det klimaet kampen utvikler seg i, finner man ikke så mange bedre midtstoppere enn Taaje, mener Kampen og legger til:

- Han rydder alt som kommer, de har ikke noe mer enn et langskudd.

Avgjørelsen

75 min:. Sturla Ottesen kommer fri, spiller inn mot Akinyemi som lar ballen trille langs 16meterstreken til Idrissi som kan skyte fritt, men rett i blokka.

Så kommer avgjørelsen. På straffespark.
85 min: 2-1. Jubilant Lars Brotangen (100. kamp) setter ballen høyt i keepers høyre hjørne. Jesper Solli skaffet straffen etter å ha blitt hektet bakfra etter veggspill med Sturla Ottesen.

Sluttminuttene bærer preg av mange avbrudd, men de fem tilleggsmin var svært intense.
- Vi vinner fullt fortjent, sier en lettet hovedtrener mens en utmattet assistent samler pust på benken.

De tre poengene var uhyre viktige. Moss blir under streken, nå seks poeng bak Kjelsås.

2. dividsjon menn, avdeling 1 lørdag:

Kjelsås - Moss 2-1 (1-1)

Grefsen stadion: 192 tilskuere.

Mål: 0-1, Thomas Klemetsen Jakobsen (9), 1-1 Jens Bonde Aslaksrud (38), 2-1 Lars Brotangen (straffe 85).

Dommer: Johan Grundt, Eidskog.

Gule kort: Lars Brotangen, Kjelsås, Christoffer Guttulsrød, Moss.

Kjelsås lag: Erik Sivertsen - Sigurd Tveter Martinussen, Jesper Taaje, Lars Brotangen, Ola Bjørnland - Sturla Ottesen, Jesper Solli, Ulrik Mathisen  (Rino Falk Larsen 90) - Jens Bonde Aslaksrud (Akinbola Akinyemi 67), Walid Idrissi, Yaw Paintsil (Erik Grønner 82)

2. divisjon fotball menn avd. 1 lørdag, 8. runde:

Skeid – Florø 2-1, Tromsdalen – Fløya 6-0, Eidsvold Turn – Fredrikstad 1-6, Hødd – Brattvåg 2-0, Kjelsås – Moss 2-1.

Spilles søndag: Alta – Kvik Halden, Senja – Vålerenga 2.-lag.