Sport

Svendsen går fra Sparta til Manglerud Star: – En spillertype vi ikke har i laget fra før

Manglerud Star henter den storvokste løperen Didrik Nøkleby Svendsen (25) fra Sparta. I tillegg har veteranen Mathias Trygg (34) signert for nok en sesong.

Manglerud Star har lenge annonsert at de ønsker mer fysikk inn i laget foran kommende sesong. MS har vært kjent som et lag med mange små, kjappe spillere, men i jakten på å ta nye steg har de funnet ut at de også trenger mer fysikk. Onsdag signerte den storvokste løperen Didrik Nøkleby Svendsen for klubben.

– Han er jo en spillertype som vi ikke har i laget fra før av. Vi har ikke de sterkeste i rundvantet og foran motstanders mål, og det er jo det vi får inn med han. Vi er nødt til å byge troppen vår litt annerledes enn vi har gjort før om vi skal ta et nytt steg. Og da må vi fylle mange forskjellige roller. Og det er det vi har begynt med nå, sier daglig leder i Manglerud Star, Cecilie Olsen, til Dagsavisen.

###

Didrik Nøkleby Svendsen signerte onsdag under en ettårsavtale med Manglerud Star. Foto: Manglerud Star

Med sine 190 centimeter, og 116 kilo er Didrik Nøkleby Svendsen definitivt en litt annen spiller enn en den klassiske MS-spilleren. Sarpsborg-gutten har skapt et navn for seg selv gjennom mange sesonger i moderklubben i gamle Østfold, som en hardtakklende, og hardtslående spiller, som er tøff å møte. På godt og vondt.

Nå skal han bruke kreftene sine i den gule og grønne MS-drakta.

– Grunnen til at jeg kommer til MS er totalpakken. Det virker som det er noe veldig spennende på gang i garasjen og når jeg fikk sjansen til å være med på den reisen var det ikke et veldig vanskelig valg, sier han til Manglerud Stars hjemmeside.

Sikter seg inn på topp fire

25-åringen tror på prosjektet til Cecilie Olsen og Manglerud Star, og har store ambosjoner for oppholdet på Oslos østkant.

– Neste sesong tror jeg vi kan overraske noe veldig, som sagt er det noe spennende på gang på Manglerud. Å kjempe om topp 4 er et realistisk mål mener jeg, og i et sluttspill kan alt hende - det vet vi alle. Jeg kommer hit for å kjempe om edelt metall! Samtidig som jeg håper på å få tilbake gleden ved å spille ishockey, den var vel kanskje litt borte de siste årene i Sparta. Jeg gleder meg.

Akkurat det er også Cecilie Olsen klar på. Svendsen har ikke kommet bare for å takle. De ønsker å utvikle hockeyspilleren Didrik Svendsen.

– Han har masse hockey i seg, som han kanskje ikke har fått ut i Sparta nødvendigvis. Vi håper å bygge opp den igjen her. Klarer vi det blir han en enormt stor ressurs både på og av isen, sier Olsen.

– En enorm ressurs, bokstavelig talt?

– Ja, det kan du si, ler Olsen, før hun legger til:

– Får vi til kombinasjonen blir det veldig bra.

Vil forsterke ytterligere

Dette er likevel ikke det siste steget på veien mot å fullføre MS-troppen for kommende sesong. Klubben ønsker nå å få på plass flere spillere som ikke følger den tradisjonelle MS-malen.

– Vi ser etter flere. Både den type spillere, men vi må kanskje ha inn noen flere målscorere også. Nå har vi hele stammen vår. Den er satt. MS-stammen. Nå skal vi få tak i toppene som er annerledes enn det man vil kalle en typisk MS-spiller, sier Olsen.

2 X Trygg

En som kan karakteriserer som en typisk MS-spiller er Mathias Trygg. 34-åringen er nå klar for sin tredje strake sesong etter comebacket. Han gleder seg spesielt til å endelig spille på lag med storebror Mats Trygg.

– Jeg er veldig glad for å fortsette karrieren i Manglerud Star. Vi går en spennende sesong i møte, og jeg gleder meg til å være en del av det. For meg betyr det mye å kunne representere min moderklubb på det høyeste nivået i Norge. Jeg ser også frem til å endelig få spille på klubblag med Mats, noe som jeg drømte om når jeg var liten gutt, sier han til Manglerud Stars hjemmeside.

Mer fra Dagsavisen