Supportermaraton

APEROPET: En krevende tid står foran oss VIF-supportere. Krevende fordi vi sannsynligvis står litt dårlig rustet for den etter en lang vinter, men det er en tid som vi så absolutt er klare for.

Velkommen til tida som skiller små barn fra litt større voksne, lett interesserte fra sterkt engasjerte, og den jevne flanør fra hardbarka tribunehelter. Det er på tide å sette ekteskapet på prøve, flørte med livet som NAV-klient – i hvert fall ofre de sjansene du hadde for større oppgaver hos nåværende arbeidsgiver – og forklare barna dine at deres fritidssysler innstilles inntil videre, fordi du som ansvarlig voksen og VIF-supporter går inn i en periode med nonstop Vålerenga. Spørsmålet er ikke om du skal få med deg alt. Spørsmålet er om du har nok ork?

Det er så utrolig mye Vålerenga om dagen at du skal være veldig uinteressert hvis du ikke klarer å få med deg at det skjer ting. Bor du i Oslo velger jeg å tro at du må ha gjort grundig forarbeid for å unngå å få med deg noe som helst.

Les også: Deila: - Jeg har forståelse for det. Det er i seriekampene det skal smelle

Bare denne uka har fotballen premiert Engaland-konseptet for sesongen 2019 og onsdag var det supportermøte på ØST – supporterpuben på Intility Arena – med Ronny Deila. I går ble den første semifinalen mot Frisk Asker i årets hockey-NM spilt. Allerede i morgen skal vi til Askerhallen for å spille andre kamp. Nå blir det altså spilt hockeykamp annenhver dag fram til hockeygutta har fire seiere i semifinalen. I verste fall holder de på til kvelden 2. april. Uansett, seriemester Vålerenga Hockey skal selvfølgelig til finalen 2019.

Allerede på søndag er det seriestart i Toppserien, når Vålerenga tar imot Stabæk. Denne gangen har damene hatt bortimot full tropp hele sesongoppkjøringen, så vi tipper på sterkere prestasjoner enn forrige sesong. Det må vi jo få med oss.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Også må vi ikke glemme kveldens generalprøve for fotballgutta, på Intility Arena kl. 18.15 mot Lillestrøm. Eliteserien 2019 er straks her. Den sparkes i gang lørdag neste uke her i Oslo. Bare tre dager etter at Iskrigerne burde ha sikret finalebilletten altså. Skal man basere seg på tidligere generalprøver blir kveldens kamp sannsynligvis lite velspilt. Motstanderen vil heller ikke bidra til noe særlig godspill, men det er å forvente at tenningsnivået mellom lagene er noe høyere enn den typiske treningskamp. Forhåpentligvis får Ronny og trenerteamet de svarene de trenger før siste treningsuke, men viktigst av alt er svarene vi supportere ser etter. Hvor gode er vi denne sesongen? Hvordan kommer vi til å spille? Hvilke spillere kommer til å stå fram? Hvem slår endelig igjennom? Er Lillestrøm endelig dårlige nok til å rykke ned helt på egen hånd?

Dette blir sannsynligvis ganske brutalt for supporterstemmen. Det er nok ingen hemmelighet at de aller fleste VIF-supportere følger fotballen tettere enn hockey. Det som er det naturlige stedet å opprettholde og forbedre sangstemmen inn mot fotballsesongen, tribunen i Furuset Forum, har nok ikke blitt brukt så hyppig som den burde ha blitt. Vi vil samtidig tippe at de fleste har droppet egentreningen, såframt det ikke har foregått i fuktig lag. Derfor vil jeg anbefale alle som i kveld sesongdebuterer sangstemmen å investere i halstabletter og diverse remedier for å smøre halsen. Kjedelig å gå på en smell uka før seriestart i Eliteserien. Spesielt nå som det foregår så mye.

Les også: «Ikke le for mye nå, kjære medsupporter. Denne oppfordringen gjelder i aller høyeste grad deg også»

Seriestart i fotball og sluttspillet i hockey har overlappet hverandre i mange år så vi burde jo vært vant til det, men de siste sesongene har ikke Vålerenga Hockey vært like godt representert så sent i hockeysesongen. For noen VIF-supportere er dette faktisk første gang de opplever overlappingen på denne måten. Samtidig har vi gamlingene blitt eldre. Ettersom årene går skjer det jo noe med egen stamina.

Men vi takler det nok. Enten du går på med ungdommelig overmot eller tar det på rutine, skal vi nok klare å få kabalen til å gå opp. Supportermaraton 2019 er her. Nå må vi bare ofre arbeidskarriere, familieliv og alle de andre trivielle tingene i mellomtiden. Ja, også en ting til. Husk sesongkort!

VIF-tilhengere skriver i Dagsavisen hver fredag under vignetten Aperopet.