Sport

Stoppet kamp med pepperspray

Argentinsk fotball opplevde en ny skandale i natt. Kampen mellom Boca Juniors og River Plate ble stanset da spillerne ble angrepet av pepperspray.

Av Espen Hartvig

Spillere måtte til sykehus etter et pepperspray-angrep under en Copa Libertadores-kamp torsdag.Returoppgjøret mellom byrivalene Boca Juniors og River Plate ble stoppet etter 45 minutter.Spillere fra River fikk noe som trolig var pepperspray på seg. Fire mann måtte til sykehus for behandling.

En Boca-fan skal ha stått bak angrepet. Det skjedde i spillertunnelen idet lagene var på vei inn til 2.-omgangen. Det sto 0-0 etter de første 45 minuttene.

– Jeg kan ikke tro dette. Dette er svært skuffende, sa Boca-president Daniel Angelici.

River Plate ledet 1-0 fra første kamp i kvartfinalen.

Det tok cirka en time fra spray-angrepet ble gjennomført til kampen definitivt ble stoppet.

Det er uklart om den siste omgangen skal gjennomføres. Argentinsk fotball har opplevd en lang rekke av voldelige episoder også de siste sesongene.

Torsdag var Bombonera-stadion fullpakket. Men tilskuere og spillere er flere steder bare skilt av piggtrådgjerder.

Copa Libertadores er Sør-Amerikas svar på den europeiske mesterligaen.

Dødsfall

Alle kamper i det argentinske ligasystemet denne helgen er utsatt etter at fjerdedivisjonsspilleren Emanuel Ortega døde torsdag.

21-åringen, som spilte for San Martín de Burzaco, ble kritisk skadd etter at han slo hodet i betongveggen som omkranset banen i en kamp mot Juventud Unida.

Ortega døde av skadene torsdag morgen.

Det argentinske fotballforbundet (AFA) kunngjorde etter dødsfallet at samtlige kamper i ligasystemet skal utsettes. (NTB)

Mer fra Dagsavisen