Pep Guardiola kommer til Madrid med en sterk statistikk. FOTO: STEFAN WERMUTH/NTB SCANPIX

Skremmeskuddet mot Real Madrid

CHAMPIONS LEAGUE: Pep Guardiola har en imponerende statistikk mot Real Madrid.

Og her er tallene som kan skremme Real Madrid og alle deres tilhengere:

På Pep Guardiolas sju siste møter med Real Madrid er det blitt fem seirer og to uavgjorte kamper.

I dag går han naturlig nok for en ny triumf når han skal lede Bayern München mot den spanske storklubben. For det var som Barcelona-trener han har sin statistikk fra.

- Jeg vet av erfaring at det ikke er enkelt å vinne borte mot Real Madrid. Jeg vet også at vi er i stand til å klare det igjen om vi spiller opp mot vårt beste, sier Bayern München-treneren i forkant av det første semifinaleoppgjøret mot den spanske hovedstadsklubben.

Den tidligere Barcelona-treneren vet hva han snakker om. I løpet av sine fire suksessfulle år (2008-2012) i den katalanske klubben besøkte han Santiago Bernabéu sju ganger.

Likevel nekter 43-åringen for at han tar lett på dagens semifinaleoppgjør.

- Jeg har aldri reist til Bernabéu og tenkt med meg selv at laget mitt er favoritt. Jeg har for stor respekt for Real Madrid, sier Guardiola til den spanske avisen Marca.

Guardiola er ikke alene om å ha et solid overtak på Real Madrid. Også Bayern München har god statistikk å vise til. For på de siste fem semifinalemøtene mellom de to storklubbene har tyskerne gått seirende ut av fire: I 1976, 1987, 2001 og 2012. Kun i 2000 var det Real som kunne juble for avansement. På den annen side:

Real-trener Carlo Ancelotti har aldri tapt for Bayern München.

tor.karlsen@dagsavisen.no