Sport

– Skjønner jo at han nekter å innrømme det

Alta-spillerne beskyldte Faysal Ahmed for samehets i fjor. 2. påskedag møttes de igjen på Grorud kunstgress. Alta-kaptein Mats Frede Hansen tror ikke det vil komme noen beklagelse fra Groruds kaptein.

Det ble ampert i 0-0-kampen mellom Grorud og Alta i juni i fjor. Altas kaptein gikk hardt ut mot Grorud-kaptein Ahmed.

– Han sa «hold kjeft, din jævla same». Vi har spillere på laget som reagerte. Det hører ikke hjemme i fotballen, sa Hansen til Dagsavisen.

– Bare tull. Det er stygt å bli beskyldt for noe sånt, kvitterte Ahmed.

Saken fortsetter under bildet

###

Skjermdump fra Dagsavisens sak i fjor sommer.

– Har dere skværet opp nå, Hansen?

– Skværet opp og skværet opp … Han (Faysal Ahmed) har nektet å stå for det han sa. Men det er greit, det er i kampens hete. Men det hadde selvfølgelig vært greit om han kunne sagt «Ja, jeg sa det. Beklager». Men det er ikke lett, selvfølgelig, sier Altas kaptein til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

Kapteinene hilste på hverandre før mandagens oppgjør. – Vi bærer ikke nag. Men det hadde vært greit om han sa «beklager», sier Altas Mats Frede Hansen. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

Bærer ikke nag

– Det blir jo fort slått opp i nasjonale aviser hvis det stemmer, så jeg skjønner jo at han nekter. Jeg gjør jo det, fortsetter Hansen.

– Men du står ved det du sa i fjor?

– Jeg står ved det, jeg vet hva han (Ahmed) sa. Det var andre som også hørte det. Og det var ikke jeg personlig som reagerte, men en lagkamerat med samisk bakgrunn. Men vi bærer ikke nag. Nå er vi ferdig med det. Vi trenger ikke å snakke mer om snøen som falt i fjor, sier Alta-kapteinen og smiler.

Faysal Ahmed er fortsatt klar på at beskyldningene fra Alta-spillerne er feil.

– Det var bare piss. Noe de fant på i kampens hete. Jeg, av alle, kommer ikke med samehets, sier Grorud-kapteinen til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

Faysal Ahmed (31) i aksjon mot Alta 2. påskedag.

Grorud-ros

Også han har lagt saken bak seg.

– Vi møtte dem jo på bortebane også, etter hjemmekampen i fjor. Jeg tenkte ikke på det da, og ikke nå heller. Fra min side er saken død, sier Groruds kaptein.

Også i mandagens oppgjør var det temperatur mellom lagene, med seks gule kort totalt. Faysal Ahmed mente også at han ble snytt for straffespark. Alta-kaptein Hansen klager ikke på at det ble ampert også denne gang.

– Det er ikke noe ondt blod mellom lagene. Grorud-spillerne er flinke til å «fyre», men det er vi også. Det må være litt temperatur. Det er to lag som har lyst til å vinne, og da går det av og til litt hett for seg, sier Alta-stopperen.

Alta står med seks poeng etter to runder, Grorud har tre poeng. Hansen, som måtte ut med skade mot Grorud mandag, er ikke i tvil om at Eirik Kjønøs Grorud-mannskap kan kjempe i toppen av 2. divisjon, avdeling 2.

– Grorud har absolutt et bra lag, jeg tror definitivt de er et lag som kommer til å kjempe om opprykket. Men jeg tror selvfølgelig at våre sjanser er større, sier 27-åringen.

###

Mats Frede Hansen (27) måtte ut med en ankelskade mot Grorud 2. påskedag. – Forhåpentligvis ikke noe alvorlig, sa Alta-kapteinen. 

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Mer fra Dagsavisen