Sport

– Neste gang må jeg kaste meg

(Grorud – Alta 0-2) En tett og amper batalje endte med tomålstap for Grorud hjemme mot opprykksrival Alta. Etter kampen var Grorud-profilen Faysal Ahmed ikke nådig mot kampens dommer.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Scoringer av Brage Berg Pedersen og Guyon Philips ga bortelaget tre poeng mot Grorud. Begge lag hadde muligheten til å sørge for mer nettsus ved flere anledninger, men det endte med to baller i Grorud-nettet.

Den første scoringen kom etter bare sju minutter. Pedersen lurte inne i boksen og ordnet 1-0 fra kort hold etter en retur. 2-0 kom etter 69 minutter, etter fin Alta-opprulling på venstresiden. Philips ekspederte ballen trygt i mål med en kontrollert markkryper inne i boksen.

Grorud hadde flere store muligheter underveis. Blant annet traff Martin Høyland tverrliggeren fra skrått, kort hold, mens innbytter og Grorud-debutant Thomas Elsebutangen ble nektet av en kjemperedning av Alta-keeper Daniel Rojas. Men det ville seg ikke for vertene, i det som også var en amper forestilling. Seks gule kort ble delt ut underveis, foran 340 tilskuere.

Saken fortsetter under bildet

###

Faysal Ahmed var én av fire Grorud-spillere som fikk se det gule kortet mandag. Alle foto: Jørn H. Skjærpe

– Skrekkelig dømming

Grorud-kaptein Ahmed følte seg snytt for straffespark ved flere anledninger. Spesielt i en situasjon i 1. omgang på stillingen 0-1 – Ahmed fikk et spark på foten av Altas Øyvind Veseth Olsen, men 31-åringen holdt seg så vidt på beina. Han tapte imidlertid fart, noe som gjorde at Alta fikk avverget med nød og neppe. Ahmed appellerte til dommer Mischa Kellerhals, men fikk ikke straffesparket han ønsket seg.

– Det er skrekkelig dårlig dømt. Han mente jeg fikk fordel siden jeg ikke falt, men at jeg hadde fått straffe hvis jeg hadde falt. Skal jeg heller falle, da? Da ber du jo om at folk skal kaste seg. Da legger du opp til filming, sier en frustrert Ahmed til Dagsavisen.

– Så neste gang …?

– Da må jeg jo kaste meg. Da har jeg ingen valg, sier han hoderystende.

Dommer Kellerhals har følgende kommentar om utspillet fra Ahmed:

«Det stemmer at det var en straffesparksituasjon i første omgang, hvor det etter min mening ikke var nok kontakt til at det var en forseelse. Jeg ville på ingen måte oppfordret spillere til å 'kaste seg' for å få straffespark», skriver han i en SMS til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

Det var spesielt i denne situasjonen Ahmed ønsket seg straffe. Han passerte Altas back, men fikk en kakk på foten og kom i ubalanse.

Fortjent

Grorud-trener Eirik Kjønø vil ikke skylde på dommeren for mandagens tap.

– Det er ikke dommeren sin feil at vi taper, selv om det var noen situasjoner som kunne ha gått begge veier, sier Kjønø til Dagsavisen, og trekker en parallell til en situasjon i Liverpools 2-0-seier mot Cardiff i Premier League søndag:

– Mohamed Salah faller og får straffe. Hadde vi falt i boksen i noen av situasjonene i dag, hadde vi nok også fått straffe, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Men Grorud-treneren er klar på at gjestene vant fortjent.

– Det ble en litt typisk Grorud-hjemmekamp. Vi har mye ball og skaper mange sjanser, men slipper inn mål tidlig. Da må vi jage og ta større risiko, og da kan Alta ligge og drepe kampen. Det skaper litt frustrasjon for spillerne våre. Vi er altfor dårlige når vi ligger under. Dette var ingen god kamp av oss, men en god bortekamp av et rutinert Alta-lag. De var smartere enn oss i dag, sier Kjønø.

Alta-kaptein Mats Frede Hansen, som måtte ut med skade etter halvspilt 1. omgang, sier følgende om at Grorud-spillernes appeller til dommeren ikke førte fram:

– Det var tett og jevnt utpå der. Hadde det vært oss, hadde vi også ropt hvis vi gikk ned i boksen. Men jeg synes det er greit at det ikke dømmes. Man kan ikke blåse hver gang noen faller. Jeg føler ikke det var noe soleklart, sier han til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

En aktiv Eirik Kjønø på sidelinjen mot Alta.

Fram neste

Grorud, som står med tre poeng i 2. divisjon, avdeling 2 etter to runder, gjester Fram i runde tre.

– Det er mange kamper igjen. Vi må lære av dette, og unngå at det skjer igjen. Vi må tenke neste kamp og ta tre poeng der, sier Grorud-treneren.

Faysal Ahmed er ikke bekymret over hjemmetapet i solsteiken 2. påskedag.

– Vi skal slå Alta denne sesongen, ingen tvil om det. De var kanskje bedre enn oss denne gangen, men vi skal slå dem, sier Grorud-kapteinen.

Han fortviler i likhet med Kjønø over det tidlige baklengsmålet.

– Vi startet veldig dårlig, og fikk en billig scoring imot tidlig. Alta fikk energi av det. Det var jevnt lenge, med sjanser til begge lag. Vi startet 2. omgang veldig bra, men så kommer det et baklengs ut av ingenting. Da blir vi jagende resten av matchen, sier Ahmed.

###

Kampen mellom Grorud og Alta var tøff og tett, men til slutt var det finnmarkingene som stakk av med tre poeng i finværet 2. påskedag.

Kampfakta:

Grorud IL – Alta IF 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Brage Berg Pedersen (7), 0-2 Guyon Philips (69).

Gule kort: Faysal Ahmed, Andre Jørgensen Garcia, Elias Kristoffersen Hagen og Oliver Valaker Edvardsen, Grorud. Felix Jacobsen og Dag Andreas Balto, Alta.

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre IL.

Grorud: Emil Gundelach Ødegaard, Kamran Ali Iqbal (Thomas Elsebutangen fra 75. min.), Fabian Østigard Ness, Geirald Meyer (Glenn André Harviken fra 71. min.), Andre Jørgensen Garcia, Martin Høyland, Elias Kristoffersen Hagen, Kevin Mankowitz (Anas Farah Ali fra 63. min.), Oliver Valaker Edvardsen, Preben Mankowitz, Faysal Ahmed.

2. divisjon fotball menn avd. 2 mandag, 2. runde:

Senja – Asker 0-0, Mjølner – Oppsal 1-0, Florø – Sotra 1-3, Grorud – Alta 0-2, Kjelsås – Åsane 2-1, Elverum – Bærum 1-2.

Spilles onsdag: Odd 2.-lag – Fram.

Mer fra Dagsavisen