Vintersport

Skistad på pallen da overlegen Sundling vant i Minneapolis

Kristine Stavås Skistad fikk det tøft mot svenskene og tok 3.-plassen på lørdagens fristilssprint i Minneapolis.

Skistad holdt på å ryke ut allerede i semifinalen etter å ha blitt nummer tre i heat med blant andre Jonna Sundling og Linn Svahn. 25-åringen berget finaleplass som «lucky loser».

– I dag synes jeg en 3.-plass er bra. Det er en løype som krever mye kapasitet, så den må jeg fortsette å jobbe med. Jeg synes jeg har fått veldig gode svar i Canada og USA, sa Skistad til Viaplay etter rennet.

I finalen fikk hun det igjen tøft mot Sundling og Svahn. Førstnevnte vant rennet og tok sin første verdenscupseier på over ett år. Sundling ble sprintverdensmester i Planica i fjor.

– Jeg er veldig glad for at jeg endelig er på toppen av pallen igjen. Det var godt å kjenne at jeg orket hele veien. Stemningen var også helt fantastisk. Vi er ikke bortskjemt med dette, sa Sundling til Viaplay.

– Fortjent

29-åringen fikk skryt av Skistad etter rennet.

– Det var fortjent for Sundling. Hun har slitt litt med å ta seieren de siste rennene, så det var morsomt at hun fikk en opptur. Hun var sterk i dag.

Lotta Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng og Mathilde Myhrvold forsvant alle ut i kvartfinalen. Heidi Weng fikk exiten i prologen.

– Det er dårlig. Det er en løype som bør passe meg bra, så det er kjedelig, sa Tiril Udnes Weng til Viaplay.

Les også: Kristine Stavås Skistad er profilen kvinnelangrenn trenger

Mer fra Dagsavisen