Vintersport

Klæbo med tredje seier på en uke – vant også i Minneapolis: – En sykt bra stemning

Fartsspesialisten Johannes Høsflot Klæbo viste tempostyrke og var best på lørdagens fristilssprint i Minneapolis.

Klæbo virket utilnærmelig gjennom hele konkurransen og fornektet seg heller ikke i finalen. Dermed fulgte trønderen opp to sprintseirer i canadiske Canmore med triumf også på amerikansk jord.

– Det smaker godt. Det er en spesiell løype som er steinhard. Det er den tyngste parken jeg har gått i, sa Klæbo til Viaplay etter rennet.

Prestasjonen fikk tidligere langrennsprofil Niklas Dyrhaug til å hente fram superlativene.

– Han mestrer alle typer løyper. Johannes er så leken og god teknisk. Dermed klarer han å spare krefter sammenlignet med resten. Det er bare å ta av seg hatten, skrøt Viaplay-ekspert Dyrhaug.

Imponert av tilskuerne

Det amerikanske publikummet hadde møtt opp i hopetall i Minneapolis. Det ble en sjelden amerikansk folkefest i langrenn.

– Jeg må si at det er noe av det sykeste jeg har vært borti stemningsmessig. Jeg håper ikke det er siste gang vi skal konkurrere her, fortsatte Klæbo.

I finalen var også Håvard Solås Taugbøl og Even Northug med. Førstnevnte ble nummer tre, mens Northug fikk pallsjansen spolert etter stavbrudd.

Valnes-exit

Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen røk ut i kvartfinalen. Det samme gjorde Pål Golberg.

Erik Valnes skuffet stort og forsvant ut allerede i prologen.

– Det er en skrell, konkluderte Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug.

Klæbo var klart raskest da han vant prologen foran sin italienske sprintrival Federico Pellegrino, som også var nest raskest i finalen.

I tillegg til sprintdobbelen i Canmore demonstrerte Klæbo sin styrke da han vant foran franske Lucas Chanavat i Goms i slutten av januar. Chanavat triumferte på begge sprintene i Tour de Ski.

Les også: Skistad på pallen da overlegen Sundling vant i Minneapolis

Mer fra Dagsavisen