Vintersport

Weng klatret opp på pallen da Diggins vant Tour de Ski: – Helt utrolig

Heidi Weng klinket til med 2.-plass bak Sophie Laukli opp beryktede Alpe Cermis i Tour de Ski-avslutningen søndag. Amerikanske Jessie Diggins sikret sammenlagtseieren.

Weng rykket på sin side opp på 2.-plass i sammendraget, mens Kerttu Niskanen knep den siste pallplassen.

– Det er helt utrolig. Jeg forsøkte bare å gå jevnt. Jeg trodde jeg hadde kontroll, men det hadde jeg ikke. Den siste flaten treffer meg hvert år. Det var helt kaos, så jeg tenkte bare at jeg måtte stå på. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli nummer to før dagen i dag, sa Weng til Viaplay etter rennet.

Amerikanske Sophia Laukli vant etappen, men holdt seg bak Weng nesten hele veien til toppen.

– Jeg skjønner at Sophia ikke kan dra når Jessie er bak der, fortsatte Weng.

Åpent i sammendraget

Diggins ledet sammenlagt før den søndagens etappe. Amerikaneren vant også 2021-utgaven av Tour de Ski da det norske laget valgte å utebli på grunn av korona.

Det var vidåpent i sammendraget før avslutningsetappen, og Diggins, Frida Karlsson og Weng var alle regnet som vinnerkandidater.

Feltet var som ventet samlet i en stor gruppe på vei fra stadionområdet i Val di Fiemme og innover dalen mot Alpe Cermis.

– Skal noen klare å ta igjen Jessie Diggins, så er de nødt til å prøve tidlig. Hun ligger litt tilbake i rekken, sa Viaplay-ekspert Niklas Dyrhaug like før feltet tok fatt på den tøffe bakken.

– Litt opp og ned

Heidi Weng gikk offensivt til verks tidlig, og det tynnet seg raskt ut i feltet. Til slutt ble det en duell mellom den norske kvinnen og amerikaneren Sophia Laukli. Der var sistnevnte sterkest.

– Jeg tror jeg har hatt noen bedre tourer tidligere, og det har gått litt opp og ned. Det er den siste bakken som er min styrke, men jeg hadde ikke trodd dette. Jeg føler ikke at jeg er på hugget i alle skirenn. Jeg har hatt litt flaks underveis med været, men det må man ha i ny og ne, gliste Weng.

Norge har ikke stått øverst på sammenlagtpallen på kvinnesiden siden Therese Johaug vant i 2019/20-sesongen. Det avsluttet en rekke på sju strake norske sammenlagtseirer. Weng vant både 2016/17- og 2017/18-utgaven av touren.

Mer fra Dagsavisen