Vintersport

Thingnes Bø vant fellesstarten i Lenzerheide – ny norsk palldominans

Verdenscupleder Johannes Thingnes Bø slo til da det gjaldt som mest og gikk inn til seier på 15-kilometer fellesstart i sveitsiske Lenzerheide søndag.

Det ble igjen tre nordmenn på pallen. Thingnes Bø vant foran Johannes Dale-Skjevdal og Tarjei Bø.

Den norske kvartetten Dale-Skjevdal, Tarjei Bø, Vebjørn Sørum og Thingnes Bø gikk først inn til standplass på den siste skytingen:

Det var kun Thingnes Bø som kom feilfritt ut av den avgjørende skytingen. Dermed gikk han kontrollert inn til seier.

– Han leverte en superserie, sa NRK-kommentator Ola Lunde.

Vetle Sjåstad Christiansen og Vebjørn Sørum tok henholdsvis 5.- og 6.-plassen. Dermed var det kun Endre Strømsheim (14.-plass) som havnet utenfor topp ti på det norske laget.

– Det er fantastisk av det norske laget. Det er så sterkt, sa Lunde.

Fransk pangåpning

Franske Emilien Jacquelin var raskest ut fra første skyting med den norske duoen Bø og Dale-Skjevdal noen sekunder bak. Thingnes Bø måtte ut i en strafferunde.

En kruttsterk liggende serie fra Jacquelin økte forspranget til konkurrentene. Bø, Dale-Skjevdal og Thingnes Bø fulgte etter med rundt 15 sekunder opp til franskmannen.

Forspranget ble spist helt opp av nordmennene på de neste kilometerne. Tarjei Bø gikk ut i ledelse etter tredje skyting med Dale-Skjevdal og Sørum rett bak seg.

Thingnes Bø måtte ut i en ny strafferunde.

Startnekt

Lørdag ble det trippelt norsk på jaktstarten da Thingnes Bø gikk til topps for andre gang denne sesongen. Endre Strømsheim tok en sterk 2.-plass, mens Sturla Holm Lægreid ble nummer tre.

Sistnevnte fikk ikke lov å gå søndagens løp etter å ha avfyrt et vådeskudd på hotellet ved et uhell fredag. Ingen personer ble skadd i episoden.

Lægreid var lørdag hos politiet for å skrive rapport om episoden.

– Jeg er veldig lei meg for det som skjedde, og jeg vil beklage til hele skiskytterfamilien, mine lagkamerater og til hotelleieren. Dette er en brutal påminnelse for meg og andre skiskyttere om hvor viktige reglene er, sa Lægreid i en uttalelse.

Verdenscupsirkuset reiser videre til tyske Oberhof 4. januar. Sesongens store mål er VM i tsjekkiske Nove Mesto i februar.


Mer fra Dagsavisen