vintersport

Jarl Magnus Riiber med ny kombinertseier – tangerte Eric Frenzel

Kombinertkongen Jarl Magnus Riiber tok søndag sin sjuende verdenscupseier i kombinert for sesongen, og tangerte med det Eric Frenzels 43 seire.

Dermed er de to likt. 43 seire er nest flest i kombinerthistorien. Nå har Riiber kun finske Hannu Manninen foran seg på lista. Han har 48 seire, og det er slett ikke utenkelig at Riiber kommer til å tangere finnen også i løpet av sesongen.

Riiber gikk ut i langrennet 21 sekunder foran lagkamerat Espen Andersen. Jens Lurås Oftebro startet fem sekunder bak ham igjen. Riiber gjorde som han har gjort for vane, og kontrollerte inn seier.

I hoppbakken gjorde Riiber et svev på 92,5 meter i vanskelige forhold. Han fikk en solid vindkompensasjon, noe som sendte ham i tet foran langrennet.

Andersen hoppet 95 meter, mens Oftebro tok seg halvannen meter lenger ned i bakken. Den tyske trioen Frenzel, Terence Weber og Vinzenz Geiger var ikke langt bak de norske løperne bak Riiber.

Det ble tidlig spenning i kampen om de siste pallplassene. Tyskerne gled inn det norske forspranget tidlig, og Geiger viste tilig interesse for å prøve å ta igjen Riiber. Geiger og Weber kjørte så fra de norske pallutfordrerne.

Espen Bjørnstad, Simen Tiller og Jørgen Graabak var et stykke bak etter hoppdelen og greide ikke hevde seg i toppen i langrennet. Kasper Moen Flatla ble diskvalifisert i hoppdelen.

Mer fra Dagsavisen