Ski

Lægreid ble VM-konge etter nytt gull på fellesstarten

Sturla Holm Lægreid fikk én strafferunde på siste skyting, men gikk likevel inn til sitt fjerde VM-gull i Pokljuka. Løpet til Johannes Dales sikret dobbelt norsk.

Saken er oppdatert

Lægreid hadde truffet samtlige blinker før siste skyting og kom alene inn til den avgjørende skytingen. Han pådro seg én bom, men da Jakov Fak og Simon Eder også bommet, var det ingen tvil om at Lægreids andre individuelle gull var i boks.

– Det er helt sykt. Det er helt vilt. Jeg har prøvd å ikke fokusere på at det er VM, og det ser ut som har funket, sa Lægreid til NRK etter rennet.

Lægreid ble VM-kongen i mesterskapsdebuten. Tidligere i uken ble han verdensmester på normaldistansen. I tillegg tok han to stafettgull for Norge.

Les også: Solevågs VM-sensasjon: Dette har vi ikke sett siden 1997

24-åringen var favoritt før fellesstarten, selv om mannen, som er blitt kalt «tidenes skiskytterkomet», ikke har fått sine beste resultater på fellesstart. Han sto med 6.-plass som beste resultat i verdenscupen før søndagens renn.

Tarjei Bø, som hadde slitt i VM med 9.-, 14.- og 70.-plass individuelt, fikk en opptur og ble 6.-mann. Lillebror Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte.

Vetle Sjåstad Christiansen, som ble vraket til de tre første individuelle øvelsene, greide ikke å følge opp lørdagens stafettbragd. Han endte på 16.-plass etter fire bom.

Les også: Norsk sølv og bronse på jentenes fellesstart

Lægreids gull er Norges 100. i et internasjonalt seniormesterskap i skiskyting. 84 av gullene har kommet i VM, mens 16 har kommet i OL.

Det første gullet kom på Terningmoen i Elverum i 1965 da vingelsingen Olav Jordet ble verdensmester på normaldistanse. Den gang tok Norge også gull i lagkamp, der tidene til de tre beste ble lagt sammen.

Les også: West Ham vant byderbyet, Tottenham sakker akterut