Ski

Norsk sølv og bronse i skiskytter-EM

Ida Lien tok lørdag sølv, og Aleksander Fjeld Andersen bronse under lørdagens øvelser i hviterussiske Raubitsji.

POKLJUKA, SLOVENIA 20200123. 
Aleksander Fjeld Andersen gikk inn til en 56.plass under  skiskyting menn 20 km normaldistanse under verdenscup skiskyting i Pokljuka, Slovenia
Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fjeld Andersen tok lørdagens første norske medalje da han gikk inn til bronsen på herrenes sprint over 10 kilometer. Der ble det sekundstrid om den siste pallplassen, en kamp norske Aleksander Fjeld Andersen gikk seirende ut av, 0,8 sekund foran latviske Vytautas Strolia som endte på 4.-plass.

Russiske Matvej Jelisejev tok gullet, 4,1 sekund foran Andrejs Rastorgujevs fra Latvia.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

På kvinnenes 7,5 kilometer gikk Ida Lien inn til EM-sølv. Den norske jenta skjøt feilfritt, men kom likevel 14,5 sekunder bak svenske Elisabeth Högberg. Svensken måtte tåle én bom i løpet. Det måtte også hjemmehåpet Iryna Kryuko, som gikk inn til bronse, 15,9 bak den svenske vinneren.