Ski

Falla vet at Bjørgen fortsetter

Maiken Caspersen Falla tok sin første verdenscupseier for sesongen i det aller siste rennet. Nå er hun sikker på at lagvenninne Marit Bjørgen fortsetter.

1 av 2

Av Egil Sæther

DRAMMEN:  Maiken Caspersen Falla (24) og Ingvild Flugstad Østberg (24) føler seg sikre på at Marit Bjørgen tar en ny sesong i skiløypa.

I den klassiske sprinten i Drammen ble det seier til Falla med Heidi Weng, Bjørgen og Østberg på de neste plassene.

I kvinnelangrenn er det mest spennende spørsmålet for tiden om Bjørgen fortsetter som skiløper eller ei.

Onsdagens 3.-plass kan være det nest siste hun har gjort i verdenscupsammenheng. Søndagens tremil i Holmenkollen kan bli det siste.

Motivasjonen

– Jeg tror at Marit fortsetter, eller jeg vet det, sa Maiken Caspersen Falla i pressesonen etter sin første verdenscupseier for sesongen.

Bjørgen ville ikke si noe mer konkret om langrennsframtida etter rennet. Hun har sagt tidligere at hun skal bruke hele april før hun bestemmer seg for om det blir mer langrenn eller ikke.

Hun sier at avgjørelsen ikke blir påvirket av at langrennsfolket går inn i en mesterskapsfri sesong.

– Nei, det vil jeg ikke si. Absolutt ikke. Det er to Tourer som skal gås og alltid nye ting å sette seg mål mot. Vi får se.

34-åringen forstår at det blir stilt spørsmål rundt framtida.

– Jeg kan si at jeg er motivert og trives godt med det jeg gjør og laget rundt meg. Så er det andre ting i livet også. Dette har vært halve livet mitt, og på en måte er det rart å se at man må slutte, men en dag så må man det også, sa Bjørgen.

Tok kula

Hun avgjorde verdenscupen sammenlagt allerede før VM i Falun, men sprintcupen hadde hun ikke tatt. Med 40 poeng å gå på ned til Ingvild Flugstad Østberg var det litt å kjempe om foran sprintfinalen på Bragernes Torg midt i Drammen.

– Det var mye kluss i finalen, og jeg måtte bruke krefter for å komme meg først opp på toppen. Maiken kom sterkt på oppløpet i finalen etter sterk gåing, og så kom det ei fra den andre siden som var norsk. Jeg måtte se hvem det var, og så var det Heidi. Det var nervepirrende. Jeg konsentrerte meg om å slå Ingvild. Det var det viktigste i dag, sa Bjørgen.

Bjørgen ligger meget godt an til å vinne distansecupen også, med 101 poeng ned til Therese Johaug. Men med bonuspoeng å kjempe om er Bjørgen nødt til å stille opp i Kollen søndag for at alle tre verdenscupkulene for sesongen 2014/2015 skal bli hennes helt garantert.

Bjørgen stiller i hvert fall helt sikkert opp i Holmenkollen om hun ikke skulle bli syk.

Og så gjenstår det å se hva som skjer neste sesong. (NTB)