Sport

Ski-VM påvirkes ikke av tysk nedstenging: – Boblen fungerer

En utvidet nedstengning av Tyskland spiller ikke inn på de siste forberedelsene til ski-VM i Oberstdorf. Mesterskapet blir gjennomført med strenge boblegrep.

Tysklands regjering ønsker å videreføre de omfattende koronatiltakene fram til 14. mars, ifølge et avtaleutkast.

Nyhetsbyråene AFP og Reuters siterer onsdag fra regjeringens utkast før statsminister Angela Merkel skal i samtaler med regjeringssjefene i landets 16 delstater om nedstengingen.

– Dette spiller ikke inn på planleggingen av VM. Den fortsetter som oppsatt, sier mediekoordinator i ski-VM, Miriam Frietsch, til NTB.

Les også: Sprengkulde tvang fram utsettelse i junior-VM på ski: – Ikke forsvarlig

Strikt

– Jeg har ingen indikasjoner på annet enn at VM arrangeres som planlagt innenfor svært strenge koronatiltak og i den røde boblen, sier den norske skipresidenten Erik Røste til NTB

Han sitter også i en såkalt covid-19-komité i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Før sesongen var vårt hovedmål å få ledere, utøvere og andre involverte trygt gjennom VM-arrangementene denne sesongen med helse som prioritet nummer én. Hittil i vinter har vi bare hatt tolv positive koronatester blant løpere og ledere i forbindelse med verdenscuprenn, ser Røste.

– Vi ser at boblen fungerer i alpin-VM i Italia om dagen og at reglene følges strengt opp.

Strengt

Oberstdorf har vært delvis nedstengt en god stund, og det blir trolig slik også i VM-perioden 24. februar til 7. mars.

VM vil foregå under et svært strengt smittevernregime. Utøvere, ledere, funksjonærer, frivillige og journalister må vise en negativt virustest for å komme inn i VM-området. Alle involverte skal avgi koronatest hver fjerde til sjette dag.

Alle som oppholder seg inne på VM-området, må bære ansiktsmaske. Utøverne slipper å ha den på under selve konkurransene. Alle oppfordres til å holde halvannen meters avstand til nærmeste person. Den som kjenner seg det minste syk, må holde seg borte.

Les også: Alpinistene løser Cortina-ventingen med spill og filmmaraton

Risikerer utsendelse

Det er også innført et digitalt selvmeldingsskjema for helse for alle som har en rolle i VM. Dette skal fylles ut hver morgen.

Brudd på smittevernreglene kan føre til at man utestenges fra VM og sendes ut av Tyskland.

Oberstdorf arrangerer VM i nordiske grener for tredje gang etter å ha vært vert også i 1987 og 2005.

Les også: Onsdagens TV-sport, time for time

Mer fra Dagsavisen