Sport

Alpinistene løser Cortina-ventingen med spill og filmmaraton

Venting har vært hoveddisiplinen så langt for det norske laget i alpin-VM i Cortina d'Ampezzo. Det har den sosiale gjengen løst med blant annet spill og film.

Tirsdagen var det super-G på programmet, men tykk tåke ga nye utsettelser utover dagen helt fram til den ble utsatt etter over halvannen time. Dagen før hadde superkombinasjonen blitt utsatt på grunn av heftig snøfall i den italienske fjellbyen.

Dag tre, onsdag, blir også uten konkurranser. Det ble avgjort tirsdag etter en nærmere titt på værmeldingen. Den viser i hovedsak snø onsdag, mellom 20 og 30 centimeter. Det kommer på toppen av 50 centimeter snø som har falt i løpet av de siste dagene. Deretter vil temperaturene falle og solen vise seg fram i større grad enn den har gjort i innledningen av mesterskapet.

– Vi er en sosial gjeng, så det er mye spill det går i. Ellers har vi gjort oss ferdig med filmmaraton. Vi har det hyggelig på tur, vi, men til sjuende og sist er vi her for å kjøre renn. Det er det vi har lyst til, hele gjengen, sier Ragnhild Mowinckel til NTB.

Hun tror og håper alle renn vil bli gjennomført fortsatt selv om tre dager har snødd bort og forsvunnet i tåken.

Les også: Ny utsettelse i alpin-VM – tåke stoppet kvinnenes super-G: – Det er kjipt

Lar Mowinckel vinne?

Super-G-håpet Kajsa Vickhoff Lie holder motet oppe til tross for en superkombinasjon og en super-G som har blitt utsatt.

– Man har jo ventet en stund på VM-start nå. Men man må bare være tålmodig. Den kommer jo uansett. Vi får bare glede oss til det, sier hun.

I mellomtiden prøves det ut forskjellige aktiviteter på hotellet landslaget bor på.

– Vi har investert i dartspill, som vi spiller nesten hver dag. Jeg prøver å bli bedre, men jeg har bare blitt dårligere, sier Lie.

Hun forteller at det også har blitt tid til quiz, kortspill og bord-fotballspill – og prøver seg på en variant man fort kan gjøre om det ikke går veien.

– Men regelen er at vi skal gjøre at Ragnhild skal vinne alle spillene der. Så hvis jeg er dårlig, er det fordi jeg gjør det med vilje, ler hun.

Les også: Adrian Smiseth Sejersted reiser hjem fra alpin-VM – skal opereres

VM-programmet

Om været blir som det ser ut til framover, vil alle disiplinene i mesterskapet ha gode muligheter for å bli gjennomført. Slik ser programmet ut for alpinistene i Cortina de neste dagene:

Torsdag 11. februar: super-G for kvinner klokken 10.45. Herrene skal i aksjon klokken 13 i samme disiplin.

Fredag 12.: Utfortrening for begge kjønn.

Lørdag 13.: Utfor for kvinner.

Søndag 14.: Utfor for menn.

Mandag 15.: Superkombinasjon for begge kjønn.

Les også: VM alpint 2021, her er fullt program dag for dag

Mer fra Dagsavisen