Sport

Skeid-treneren holder fokus på det sportslige: - Vi MÅ ikke slå Hødd

Skeid kjemper om opprykk. Baneproblemene lar treneren ligge.

At Skeids hjemmebane Nordre Åsen ennå ikke er ferdig, får ikke treneren Gard Holme gjort noe med. All fokus er på det sportslige og Skeid er fortsatt med i kampen om et mulig opprykk fra 2. divisjon. Men det er langt fram.

Laget hadde spillefri sist helg, men møter Hødd i nøkkelkamp i Ulsteinvik søndag. Hødd påførte Fredrikstad deres første nederlag sist helg med 3–1 seier. Likevel har FFK ti poengs forsprang til Hødd på annenplass. Skeid (med en kamp mindre spilt) ligger fire poeng bak Hødd igjen. Laget som blir nummer to går videre til kvalifiseringsspill om opprykk.

– Vi MÅ ikke vinne på Høddvoll, uavgjort holder oss inne i kampen. Hødd var heldige mot FFK, jeg talte vel ti-tolv sjanser til Fredrikstad som de ikke scoret på, sier Gard Holme til Dagsavisen.

Ettersom Nordre Åsen ikke er klar, trener laget i Vallhall, der også de tre gjenstående hjemmekampene kan bli spilt. Men det er ikke bare Hødd og Skeid som er med i opprykkskampen, også Kvik Halden og Alta ligger tre poeng foran Skeid i dette sluttspillet.

For å få kabalen til å gå opp må ett lag stå over hver runde ettersom det er ulikt antall, sju lag, i sluttspillet. I den pussige sesongen 2020 skal Skeid ut i bortekamper mot Hødd og Alta for andre gang i år.

Hjemme har de igjen Kvik Halden, Tromsdalen og Fredrikstad. De to siste motstanderne kan i praksis ha ingenting å spille for. FFK kan være klare for opprykk før møtet med Skeid.

– Slike ting kan slå ut begge veier. Vi må bare konsentrere oss om hver kamp og vi vet at vi er i stand til å slå alle lagene, sier Holme.

- Samtidig tviler jeg på om rivalene rundt oss går ubeseiret gjennom resten av kampene, sier han.

Skeid har mistet den gode venstrebacken Keivan Ghaedamini til KFUM Oslo, men har hentet inn Øystein Vestvatn fra Moss. Han går inn i troppen til møtet med Hødd. Mats Andersen er antakelig ute med skade.

– Vi har god dekning på backplassen, vi har jo blant andre Daniel Braaten som kan spille overalt, sier Skeid-treneren.

Også Hødd har styrket laget i det siste overgangsvinduet.

Statistikken er ikke på Skeids side: I bortekampene mot Hødd og Alta tidligere i år ble det tap begge steder, henholdsvis 0-1 og 1-3.

Men historikk avgjør ikke fotballkamper, er Skeids enkle svar på det.

2. runde i sluttspillet søndag:

 Avd. 1: 13.00: Tromsdalen – Fredrikstad, 14.00: Alta – Kvik Halden, Hødd – Skeid.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen