Sport

Sahraoui markerte seg igjen - denne gang med scoring

Osame Sahraoui var Vålerengas største profil på banen mot Strømsgodset. I sin åttende VIF-kamp fikk 19-åringen sitt første mål for klubben.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Osame Sahraoui har blitt et kjent navn for de fleste fotballentusiaster. Unggutten, som nylig signerte ny kontrakt med VIF har markert seg i Eliteserien med flere frekke finter og særegen ballkontroll. Mot Strømsgodset skulle det også bli scoring på 19-åringen. Like ydmyk som alltid stilte Sahraoui til intervju i mediesonen etter søndagens seier.

– Det er en deilig følelse. Spesielt tre nye poeng, men også at jeg får dette målet som jeg har ventet på. Det smaker veldig godt, sier Osame Sahraoui til Dagsavisen etter kampslutt.

Hovedtrener Dag-Eilev Fagermo var naturligvis også fornøyd med sin midtbane-juvel. Treneren mener Sahraoui er helt unik.

– Han er først og fremst et talent som ikke har noe erfaring fra Eliteserien tidligere. I tillegg har han kvikkhet og ferdigheter nesten ingen andre nordmenn har. Osame vet at jeg har tro på ham, forteller Dag-Eilev Fagermo.

Les også: Sahraouis tøffe valg (DA+)

Solid kamp

Sahraoui var spesielt fornøyd med Vålerengas offensive spill i kampen mot Strømsgodset. 2-0 er dermed VIFs første seier for sesongen med over ett måls margin.

– I førsteomgang synes jeg vi spiller veldig bra. Vi lokker dem frem ved at de får spille lit bak, og da får de ikke til noe. Når vi har ballen utfører vi mange ting offensivt, både fra sidene og i midten. Spesielt i førsteomgang var vi veldig gode offensivt, sier Sahraoui.

Andreomgangen var mindre fartsfull, men Vålerenga holdt nullen og slapp til lite målsjanser. Neste utfordring for VIF er Molde borte, og da kan det forstås at intensiteten forsvant litt utover i andreomgang da hjemmelaget hadde god kontroll.

– I andreomgang handler det om å få med seg de tre poengene, selvfølgelig. Likevel tenker vi jo å spille mest mulig og å ha ballen hele tiden. Jeg føler vi klarte det veldig godt, forteller 19-åringen.

Les også: – Onkelen min var fantastisk, men jeg skal bli bedre (DA+)

Instagram-stories

Sahraoui har allerede skaffet seg flere engasjerte fans, og på sosiale medier har unggutten fått mye oppmerksomhet etter hans prestasjoner så langt i sesongen. På Sahraouis Instagram-profil fylles det opp med gratulasjoner på hans "stories". Etter kveldens opptreden med scoring i tillegg, blir det trolig massivt med respons på Instagram.

– Det kommer nok en del i kveld, ja. Det er familie og venner som legger ut, og det betyr veldig mye å få støtte derfra, sier han.

I tillegg til Instagram, har han naturligvis blitt en favoritt hos Klanen og resten av Vålerenga-fansen. Sahraoui gleder seg til det tillates enda flere tilskuere på tribunen.

– Å ha Klanen bak meg er ubeskrivelig. Tenk når det blir helt fullsatt igjen, det gleder jeg meg til, avslutter Osame Sahraoui.

Les også: Sahraoui forlenget med Vålerenga

Mer fra Dagsavisen