Sport

Sahraouis tøffe valg

Norge eller Marokko? Vålerengas Osame Sahraoui (19) kan måtte ta samme tøffe valg som det onkel og agent Mohammed Fellah måtte.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Midtbanemannen har ingen U-landskamper for Norge. Derimot har han spilt for Marokko, senest for U20-laget i fjor.

– Jeg har aldri spilt U-landskamper for Norge, nei. Her har det kun vært talentleir, pluss krets- og regionsamlinger, sier 19-åringen til Dagsavisen.

Les også: Sahraoui forlenget med Vålerenga

Det kan endre seg nå. 18. august tar G19-landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Italia, Slovenia og Island. Kampene spilles i månedsskiftet august/september.

– Fotballforbundet tok kontakt med meg for halvannen uke siden. Paco ringte. Han var fornøyd med meg, noe som var godt å høre. Forhåpentlig blir jeg tatt ut, sier Sahraoui.

###

Sahraoui har allerede vist seg fram for VIF i årets Eliteserie. Her på Intility fredag. Foto: Jørn H. Skjærpe

Nærmer seg

Johansen bekrefter samtalen.

– Jeg ga Osame beskjed om at han er nærmere troppen enn noen gang tidligere. Han har fått en veldig god start på årets sesong. Så er det viktig at vi snakker med det marokkanske forbundet om veien videre – og dialogen er god der allerede. Men han trenger ikke å ta et endelig valg før året han fyller 21, eventuelt når han er aktuell for sin første A-landskamp. Vi er godt kjent med slike problemstillinger fra tidligere, blant annet med Berisha-brødrene, sier «Paco» til Dagsavisen. Han viser til at Valon Berisha har valgt å spille for Kosovo, mens broren Veton har valgt Norge.

Norway coach Paal Arne Â'Paco» Johansen, center, leads a training session of the Under 20 national team, in Lodz, Poland, Wednesday, May 22, 2019.(AP Photo/Czarek Sokolowski)

Pål Arne Johansen, landslagstrener G18/G19. Foto: NTB scanpix

Sahraoui trenger ikke se langt for å rådføre seg. Hans agent og onkel, tidligere VIF-profil Mohammed Fellah, måtte i sin tid ta samme valg. Fellah valgte til slutt Norge, og fikk to A-landskamper.

– Fellah måtte ta samme valg, ja. Så jeg kommer til å høre litt hva han tenker også. Jeg får mange råd fra ham, sier Sahraoui smilende.

Hjemme igjen: Mohammed Fellah dro fra Vålerenga i 2013. Siden har han vært innom Esbjerg, Nordsjælland, OB og Sandefjord. Forrige kamp han spilte var for Sandefjord mot Odd i september i fjor. – Det er godt å være hjemme i VIF igjen. Nå skal jeg bruke tid på å komme i kampform, sier han til Dagsavisen. BEGGE FOTO: JØRN H. SKJÆRPE

Mohammed Fellah, her på VIF-trening i fjor, er Sahraouis onkel og agent. Foto: Jørn H. Skjærpe

Landslagstrener Johansen sier det overhodet ikke spiller inn i uttaksprosessen at et annet land kan ønske seg Sahraouis tjenester.

– Han vil bli vurdert på lik linje med de andre spillerne. Og grunnen til at han ikke har vært inne så langt, er at konkurransen er tøff. Han konkurrerer med spillere som Edvard Tagseth (Rosenborg), Emil Ceide (Rosenborg) og Kornelius Normann Hansen (Stabæk). Men Osame er en spiller med spennende potensial. Det forteller noe at han har tatt nivået i Eliteserien så fort. Han er en type med veldig god ballbehandling, sier G19-sjefen.

Les også: Sahraoui vil bli en servitør i Zahid-klassen (DA+)

Startplass

– Jeg aksepterer selvfølgelig et uttak fra Norge om det skulle komme. Jeg prøver meg gjerne for både Norge og Marokko, så får jeg ta valget som det kommer, sier Sahraoui.

###

Sahraoui ønsker å bli en viktig spiller for VIF under Dag-Eilev Fagermo.

19-åringen skrev nylig under på en kontraktsforlengelse med Vålerenga. Den nye avtalen løper til 2023.

– Det var veldig deilig å signere. Ambisjonen er å spille meg til fast plass. Jeg vil bli en av de store spillerne i Vålerenga. Klarer jeg det, er jeg fornøyd, sier han glisende.

Og allerede i søndagens seriekamp mot Strømsgodset, får Sahraoui sjansen til å imponere.

– Osame starter mot Godset, bekrefter VIF-trener Dag-Eilev Fagermo overfor Dagsavisen.

Les også: Én statistikk bør bekymre Vålerenga (DA+)

Fagermo-ros

Sahraoui tar trolig plass på venstresiden mot drammenserne. Fagermo roser 19-åringen.

– Jeg er veldig glad for at han har skrevet under på ny kontrakt. Osame er en spiller jeg liker veldig godt. Han har fortsatt mye å utvikle, blant annet avslutningsferdigheter og andre ting i spillet. Samtidig har han mye av det ekstra som gjør at VIF ikke bare er et maskineri. Vi skal også ha på en måte ha en faktor som gjør at vi kan vinne kamper gjennom enkeltmannsprestasjoner, påpeker Fagermo.

###

En blid Fagermo på Intility fredag. Foto: Jørn H. Skjærpe

– Han blir kanskje nødt til å velge mellom Norge og Marokko. Hva mener du?

– Det synes jeg han og familien hans må bestemme. Men som nordmann er det jo gøy hvis han velger Norge, svarer Fagermo.

Les også: VIF-profilens onde spiral: – Man tror at man ikke er verdt noe, man kjenner seg helt verdiløs (DA+)

Mer fra Dagsavisen