Sport

– Onkelen min var fantastisk, men jeg skal bli bedre

Vålerengas stortalent Osame Sahraoui er klar for sesongen, og har fått gode råd fra en tidligere VIF-profil, sin egen onkel.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Osame Sahraoui var et hett navn i Vålerenga like før Eliteserien ble utsatt. Unggutten som fyller 19 år torsdag er klar for utfordringene når serien braker løs.

– Jeg gleder meg veldig. Det har vært en lang ventetid, og jeg har vært veldig utålmodig. Nå er jeg klar, sier Sahraoui til Dagsavisen.

Midtbanespilleren forteller om en disiplinert treningshverdag under corona-tiden, og så på situasjonen som en test.

– Da serien ble satt på vent tenkte jeg først og fremst at jeg måtte jobbe med meg selv. Jeg tenkte det kunne være en motivasjonstest for å se om jeg var disiplinert nok til å sette inn arbeidet mitt. Pandemien har jo vist hvem som virkelig vil bli gode.

Les også: Vålerenga-spissen: – Jeg nærmer meg. Men jeg må fortsatt gjøre mer (+)

Fellahs nevø

Sahraoui ble i februar sammenlignet med tidligere VIF-spiller Ghayas Zahid. En annen tidligere Vålerenga-profil er Mohammed Fellah, som nemlig er Sahraouis onkel. Fellah var sett på som et av Norges aller største talenter. Nevøen snakker om onkelen som et forbilde.

– Vi har pleid å trene sammen, og vi er veldig like i spillestil. Vi liker å være i mellomrommet og dra av motspillere. Han har gitt meg mange råd og er alltid der for meg. Ikke bare på banen, men utenfor også. Vår relasjon har vært veldig bra, og jeg setter stor pris på Mohammed.

Les også: Ejuke skal ta vare på landslagssjansen – hvis den kommer (+)

Ambisiøs

Ungutten fra Hauketo håper på en lys fremtid, og tror allerede på mye spilletid i 2020 under ny trener.

– Jeg skal få så mye spilletid som mulig. I tillegg skal jeg vise supporterne hva jeg kan, og få tillitt hos både trenerteamet og supporterne.

Har du et lite mål om å bli bedre enn onkelen din, Mohammed Fellah, på lang sikt?

– Selvfølgelig. Han var fantastisk, men jeg skal krige for å bli bedre enn han, flirer Sahraoui.

Han spilte ingen av de tre treningskampene mot Mjøndalen, Jerv og Bodø/Glimt på grunn av en liten skade i leggen. Nå er han i full trening igjen og tilgjengelig for spill.

Vålerenga serieåpner borte mot Sarpsborg tirsdag 20:30.

Mer fra Dagsavisen