Sport

Rekdals problem større enn VIFs

Vålerenga dominerer banespillet og skaper sjanser. Kjetil Rekdal skulle ønske han var i VIFs situasjon.

For han er blant dem som finner det meningsløst å bringe Vålerengas navn inn i nedrykksstriden. Den kampen står mellom Aalesund og Hamkam i en sesong der bare det siste laget skal ned. – Vålerenga hadde ballen mest og skapte mest. Det kunne alle se, innrømmer Kjetil Rekdal etter sin første kamp på hjemmebane. Han startet med å utfordre både spillere og publikum.

For han byttet ut fem spillere fra siste kamp og vraket Aalesunds levende maskot, Tor Hogne Aarøy. Med tap ville det blitt bråk. Uavgjort var godkjent fordi han lanserte en annen matchvinner, keeper Nenad Novakovic fra Serbia og vraket U-landslagets Andreas Lie. Og slik ble Rekdal igjen en hovedperson i en fotballkamp som handlet om to lag med sviktende selvtillit.

Hos Vålerenga handler den om en påfallende manglende effektivitet i et lag der faktisk flere nøkkelspillere er i ferd med å heve seg. I går serverte Martin Andresen tre potensielle, målgivende pasninger og var en keeperbragd fra å bli matchvinner selv. Kristofer Hæstad hadde en styrt energibruk som klemte saften ut av motstanderne. Det la nok landslagssjef Åge Hareide spesielt merke til fra sin plassering på tribunen. Og så kan både Freddy dos Santos og Mohammed Abdellaoue vite at sju av ti dommere ville gitt dem straffespark i situasjonene de ble felt i. Moas var klarest da han ble løpt overende av Johan Arneng etter å ha dratt av to motspillere først.

Men slik opplever kanskje lag i motgang og i statistikken står det svart på hvitt at Vålerenga spilte sin åttende seriekamp uten seier. Men bak resultatet 0-0 står det at kampen var et stort framskritt fra 1-2 tapet for Lyn. Igjen fikk vi se et VIF-lag som styrte en kamp på bortebane, og det er ikke så veldig mange norske lag som gjør det.

Derfor var det lett å se at Kjetil Rekdals problemer er større enn VIFs. – Han har jeg aldri tapt mot, kom det passe selvironisk fra VIF-trener Tor Ole Skullerud som var trener for Bærum da de slo VIF ut av cupen for noen år siden. Nå er det cupen som blir Vålerengas trøstepakke, der Odd Grenland stiller til semifinale kommende torsdag. Da blir utfordringen igjen å styre en kamp på hjemmebane der laget er favoritter. Det er til det nivået Kjetil Rekdal ønsker seg i sitt nye stunt i norsk fotball. Vålerenga har bare forventingenes stigende misnøye å ta seg av før de skal ta en grusom hevn i seriespillet neste år.

Mer fra Dagsavisen