Fotball

RBK kan avgjøre Bille Nielsens skjebne i dag

DANSK DILEMMA: Rosenborg håper å avgjøre Nicki Bille Nielsens (26) videre skjebne i dag.

I går hadde Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun møte med Nicki Bille Nielsen om hans svært så uheldige episode i København natt til langfredag. De har også arbeidet med å skaffe seg så mye informasjon som mulig om realitetene i saken. Men en ordknapp Erik Hoftun vil fortsatt ikke si noe om utfallet av saken.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen sier til Dagsavisen at han som trener ikke er involvert i den videre saksgangen.

- Nei, det er jeg ikke. Nå er dette en klubbsak og en sak for styret i klubben. Men det kan fort skje en avgjørelse onsdag (les: i dag), sier han.

Ros

Per Joar Hansen er ikke redd for å gi den danske Rosenborg-spissen ros.

- Han er klart en spiller vi i Rosenborg har nytte av. Han har masse energi og gir hundre prosent for laget, sier han til Dagsavisen.

- Og etter episoden i fjor, har han oppført seg eksemplarisk, fortsetter han.

Det var i september i fjor at han havnet i utenomsportslig bråk i sentrum av Trondheim. Da havnet han på glattcelle. Det endte med en skriftlig advarsel fra Rosenborg og en bot på 10.000 kroner,

Hektisk på «Brakka»

Rosenborgs sportslige leder, Erik Hoftun, ville i går ikke svare på om spissen Nicki Bille Nielsen risikerer å bli sparket fra klubben. Men det var klart at danskens bytur i København i påsken gjorde at det ble hektisk aktivitet på «Brakka» på Lerkendal i går.

Politiet i København mener blant annet at 26-åringen skal ha bitt en av politiets tjenestemenn i armen. Det var mange som ønsket å snakke med Hoftun om situasjonen som er oppstått etter danskens siste sprell.

- Vi holder fortsatt på å skaffe oss informasjon om det som har skjedd, og skulle i løpet av gårdagen ha et møte med Nicki, sa Hoftun ifølge Adresseavisen.

- Vi håper å innhente mest mulig informasjon i løpet av tirsdag og kanskje onsdag. Vi ønsker ikke at dette skal dra lenge ut i tid, sier klubbens sportslige leder.

Rosenborg er opptatt av å ta vare på spilleren, samtidig som de må tenke på klubben.

- Det er klart vi skal ta vare på Nicki. Han er en fin gutt. Han har vært innblandet i noen uheldige episoder, men Nicki skal vi ta vare på. Samtidig må vi tenke på Rosenborg, sier Hoftun som også fortalte at spissen er lei seg og preget av situasjonen som har oppstått.

Erik Hoftun sier at Nicki Bille Nielsen fortalte om saken før den kom i media, men at han hadde ønsket at han hadde sagt det straks han returnerte til Trondheim sist lørdag.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen